DEMANTIRAJU GLASINE

Bijela Kuća: Biden se ne liječi od Parkinsonove bolesti

08.07.2024 u 22:35

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden ne liječi se od Parkinsonove bolesti, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak, nakon što su se pojavila izvješća da je liječnik specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta tijekom protekle godine.

Zabrinutosti da predsjednik možda boluje od neimenovane bolesti pojavile su se nakon Bidenovog nastupa na debati 27. lipnja s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

New York Times je objavio da dnevnik posjetitelja Bijele kuće pokazuje da je Dr. Kevin Cannard, neurolog specijaliziran za poremećaje pokreta koji je nedavno objavio znanstveni rad o Parkinsonovoj bolesti, posjetio Bijelu kuću osam puta od prošlog ljeta do proljeća ove godine.

Tijekom brifinga, glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre odbila je potvrditi Cannardov posjet, rekavši da želi poštovati privatnost svih uključenih iz sigurnosnih razloga.

Rekla je da se Biden susreo s neurologom tri puta tijekom svojih godišnjih sistematskih pregleda. Dodala je da se Biden ne liječi od Parkinsonove bolesti.