KOMERCIJALNI USPJEH IPAK NIJE IZOSTAO

Black Ops II do milijarde brže nego Modern Warfare 3

06.12.2012 u 08:48

Bionic
Reading

Black Ops II u samo 15 dana Activisionu je donio profit od milijardu dolara. Prethodnoj igri u franšizi za isti iznos trebao je dan više

Iako prema prvim podacima Black Ops II nije uspio ostvariti veći uspjeh od svojih prethodnika, najnoviji rezultati s kojima je izašao sam Activision govore drugačije. Naime, Black Ops II u samo 15 je dana uspio zaraditi vrtoglavih milijardu dolara, a  Modern Warfareu 3 za to je trebao dan više. Za usporedbu, 'Avatar' Jamesa Camerona milijardu je zaradio nakon 17 dana.

 

Activision voli uspjeh Call of Duty franšize uspoređivati s uspjesima filmova što je zapravo promašeno s obzirom da za cijenu jedne nove igre možete kupiti poveću količinu kino ulaznica.

 

'Kako bi Call of Duty ostao na putu uspjeha i kako bi mu fanovi ostali vjerni, samo moramo nastaviti sa svježim idejama i inovacijama, ali i ostati vjerni onome u što su se ljudi prvenstveno zaljubili. Upravo to smo učinili s Black Ops II i tako ćemo i nastaviti.' – izjavio je Eric Hirsberg iz Activisiona i naglasio da su igrači dosad na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama u multiplayer okršajima proveli ukupno 150 milijuna sati. Bilo bi zanimljivo vidjeti podatke i za PC platformu, no oni su zasigurno mnogo manji s obzirom da na PC otpada manje od 2% svih prodanih primjeraka svake Call of Duty igre.

 

Jedina regija u kojoj je prodaja Black Ops-a II pala u odnosu na prethodnike je Velika Britanija gdje je Black Ops II prošao slabije no Black Ops, Modern Warfare 2 i Modern Warfare 3.