na ulici

Borzan: Kampanja za Europski parlament najizazovnija do sada

07.06.2024 u 15:54

Bionic
Reading

Predvodnica SDP-ove liste na izborima za Europski parlament Biljana Borzan izjavila je u petak da je kampanja za ove izbore bila najizazovnija do sada jer se odvila nakon parlamentarnih izbora, a očekuje izlaznost birača od 35 posto i četiri mandata za listu SDP-a

U Karlovcu je zadnjeg dana kampanje boravila u društvu ostalih kandidata s liste – Predragom Matićem, Dalijom Orešković i Toninom Piculom te ustvrdila da su građani u velikoj mjeri izgubili vjeru u političare jer su bili nasamareni.

"Dokazali smo se u svom radu, izvršili smo obećano. S nama građani znaju što biraju i koga – one koji će se boriti za pravdu i poštenje, solidarnu Europsku uniju koja brine o svakome, a naročito onima kojima je najteže", rekla je.

Pozvala je birače da izađu u što većem broju na birališta, da ne budu više motivirani "oni koji nude mržnju i slabljenje EU".

"Kampanju smo proveli na ulici s građanima, izloženi njihovim kritikama, ali daleko više pohvalama. Nismo se zatvarali u dvorane s članovima stranke koji bi vikali da smo najbolji. Iskrena komunikacija s građanima nam daje optimizam", kaže Borzan.

Matić je ustvrdio kako kandidati s SDP-ove liste "vole i žive Europu" i u njoj se bore za hrvatske interese. "Možete odabrati one koji lažu, kradu, a u posljednje vrijeme i nekažnjeno ubijaju, ali to je na vama", poručio je biračima.

Dalija Orešković (DOSIP) ocijenila je da se predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stavio na čelo liste te stranke na ovim izborima jer "time šalje jasnu poruku da HDZ želi poslati svevlast, a možda i jedina vlast".

"Već su najavili pohod na Pantovčak, a na lokalnim izborima će ponovno htjeti ojačati svoje snage. Ako državu pretvorimo u plijen jedne političke stranke, pitam se zašto smo je uopće stvarali. HDZ-u nije stalo do države, nego do podjele plijena", rekla je.

Picula je ustvrdio da nije dovoljno povlačiti europski novac, nego i vrijednosti. "Žalosno je što danas o europskom novcu i vrijednostima najviše računa vodi Ured europskog javnog tužitelja", kaže Picula.