MINISTAR ŠTITI ŠEFA

Božinović: Interesne skupine ruše Plenkovića od samog početka

29.08.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova, međunarodni tajnik HDZ-a te jedan od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića, Davor Božinović, dao je intervju u kojem je ustvrdio da se vladu Andreja Plenkovića ruši od samog starta jer ne želi služiti nikakvim interesnim skupinama koje bi je već srušile da su mogle

'To ne znači da će se protivnici rješavanja niza otvorenih i naslijeđenih pitanja iz doba hrvatske tranzicije i nastojanja da se mijenjamo na bolje zaustaviti u svojim namjerama. Takvi ne žele stabilnu državu vladavine prava, a naši koalicijski partneri toga su svjesni i znaju da bi takvi scenariji ponajmanje koristili našim građanima', poručio je Davor Božinović u razgovoru za Globus.

Na upit smatra li da je Plenković konačno ovladao HDZ-om, Božinović je kazao da Plenković nije tip vlastodršca u politici, već moderan političar koji staloženo upravlja i strankom i državom.

'Ide težim, ali i ispravnim putem, nekorumpiran je i održava onoliko konzultacija koliko je potrebno da bi stvorio realnu sliku problema i mogućih rješenja. Uživa apsolutnu podršku stranke, što je došlo do izražaja kod svih važnijih odluka koje smo donosili', kazao je Božinović.

Poručio je da Plenković nije po volji onima koji su navikli iz pozadine usmjeravati rad stranke ili Vlade.

'Međutim, kako im je postalo jasno da ga ne mogu oblikovati po vlastitom modelu političkog djelovanja, počeli su se miriti s činjenicama', kazao je međunarodni tajnik HDZ-a.

  • +5
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Božinović smatra da je Vlada stabilna i da ni većina nije tako tanka, niti da ona ugrožava stabilnost Vlade.

Na pitanje razmišlja li se u vrhu HDZ-a, s obzirom na dobar rejting stranke, o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora, Božinović je kazao da kada biste pitali političke analitičare, oni bi rekli da je ovo idealan trenutak za izbore jer posljednja istraživanja pokazuju da je HDZ jedina stranka kojoj podrška javnosti već nekoliko mjeseci raste i koja drži uvjerljivu prednost ispred drugih stranaka, koje stagniraju ili padaju.

No, dodaje, iako bi to za stranku možda bilo dobro, u HDZ-u o tome još nisu razgovarali jer su svoj mandat posvetili rješavanju nagomilanih problema koji Hrvatsku godinama opterećuju. 'Uostalom, kad god bili izbori, HDZ će na njima pobijediti', poručio je Božinović.