top g situacija?

Braća Tate ponovo u problemu: Rumunjska policija izvršila pretrese u nekoliko njihovih kuća u Bukureštu

21.08.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Rumunjska policija izvršila je pretrese nekoliko kuća na području Bukurešta koje pripadaju britansko-američkoj internetskoj zvijezdi Andrewu Tateu i njegovom bratu Tristanu

Operacija je izvršena u srijedu u ranim satima, potvrdio je pravni tim braće za rumunjski portal news.ro.

Tateovi su optuženi za trgovinu ljudima i iskorištavanje mladih žena u Rumunjskoj, gdje čekaju početak suđenja na slobodi pod jamčevinom.

Rumunjski glavni ured za istraživanje organiziranog kriminala i terorizma (DIICOT) priopćio je da su pretresi provedeni u četiri nekretnine.

DIICOT je objavio da su pretresi vezani za istrage o trgovini ljudima i pranje novca. Ured nije objavio imena osumnjičenika, ali je priopćio kako se istražuju i potencijalno nova kaznena djela.

Braća Tate i dvije suradnice u Rumunjskoj su optuženi da su primoravali mlade žene da sudjeluju u snimanju pornosnimki. Koristeći se manipulacijama, činili su ih ovisnima o njima.

Rumunjski istražitelji identificirali su sedam žrtava, a tri od njih su podnijele tužbu.

Andrew Tate slavu je stekao na društvenim mrežama gdje propagira mizogine stavove, hvali se svojim bogatstvom te tinejdžerima i mladim muškarcima propovijeda toksičnu verziju toga što znači biti muško.

On i brat prvi put su uhićeni 30. prosinca 2022. kod Bukurešta. Tri mjeseca kasnije određen im je kućni pritvor. Sloboda pod jamčevinom dopuštena im je u kolovozu 2023., no ne smiju napustiti Rumunjsku.