N/A

Brancin s umakom od kapara i grožđica

25.02.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Riblji recept sa slatkim obratom koji je lako pripremiti, a osvježavajućeg je okusa

SASTOJCI:

4 fileta cromaris brancina, očišćena od kosti
1 žlica kurkume
maslinovo ulje
100 g svijetlih grožđica
100 g kapara, ocijeđenih
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog
1 manji karfiol
25 g maslaca
2 žlice mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
sol i papar

PRIPREMA:

Izmiksajte grožđice, kapare i peršin sa 150 ml vode i 50 ml maslinovog ulja u pire.
Posolite lagano filete ribe i posipajte ih kurkumom s obje strane.

Razdvojite karfiol na cvjetiće. Zagrijte maslac u tavi i pirjajte nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte mlijeko i vrhnje, posolite i popaprite te kuhajte poklopljeno dok nije mekan. Izmiksajte u mikseru u pire.

Zagrijte tavu i dodajte malo maslinovog ulja. Pecite filete ribe sa strane kože dok meso gotovo sasvim ne pobijeli. Okrenite i pecite još tridesetak sekundi sa strane mesa.

Poslužite ribu s pireom od karfiola i umakom.