Paprika će ribi dati posebnu aromu. Riblji recept za istinske gurmane
SASTOJCI:
Za 4 osobe
4 fileta brancina, očišćena od kostiju
6 fileta slanih inćuna, ispranih i osušenih
3 žlice maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar
Umak od rajčica i pečenih paprika
1 kg cherry rajčica, blaširanih i oguljenih
2 češnja češnjaka, narezan na tanke ploške
2 crvene pečene paprike, očišćene od sjemenki i membrana, nasjeckane
malo smeđeg šećera
PRIPREMA:
Narežite filete inćuna na manje komadiće. Malim nožem napravite zareze na koži brancina i u njih stavite komadiće inćuna. Posolite lagano ribu i premažite je maslinovim uljem.
Za umak, razrežite rajčice na pola i odstranite sjemenke. Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i popržite češnjak dok ne počne dobivati boju. Dodajte rajčice, paprike, malo soli i smeđeg šećera. Pirjajte dok se rajčice ne raspadnu i umak postane gust.
Zagrijte tavu, dodajte malo maslinovog ulja i pecite filete ribe, sa strane kože, oko tri minute, dok ne dobije boju i postane hrskava. Okrenite i pecite još minutu.
Poslužite s umakom.