stranka domino

Branka Lozo objavila kandidaturu za predsjednicu Hrvatske: Zaustavit ću Srpski svijet!

03.10.2024 u 16:46

Bionic
Reading

Članica predsjedništva stranke Dom i Nacionalno okupljanje Branka Lozo objavila je četvrtak kandidaturu za predsjednicu Republike, istaknuvši kako Hrvatskoj treba nova predsjednica jer u trenutnim geopolitičkim okolnostima nema ujednačenu vanjsku i obrambenu politiku

"Hrvatska nema ujednačenu ni vanjsku, ni obrambenu politiku, a to je čini izloženom rizicima i ranjivom", istaknula je Lozo prilikom objave kandidature.

Dodala je kako predsjednici države i Vlade ne samo da ne komuniciraju, već "kontinuirano truju javni prostor međusobnim uvredama i neprimjerenim izjavama".

"Ostankom sadašnjeg predsjednika na Pantovčaku, ti se odnosi ne bi promijenili, čime se izravno ugrožava sigurnost RH. Stoga je promjena nužna! Hrvatskoj treba nova predsjednica", poručila je.

Istaknula je kako će znati štititi vojne i obrambene interese RH, da će uspostaviti kvalitetnije vanjskopolitičke odnose s drugim zemljama i da će riješiti pitanja diplomatskih predstavništava Hrvatske u svijetu.

Lozo svojim zadatkom smatra i zaustavljanje politika "Srpskoga svijeta", istaknuvši kako su se njegovi "pipci već razgranali po Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, pa i Hrvatskoj".

Navela je kako će voditi brigu o hrvatskom narodu u BiH "koji treba i očekuje našu pomoć za svoj opstanak", da će njegovati "očuvanje kontinuiteta kršćanske kulture i tradicije u Hrvatskoj", dok će se protiviti "raznim revolucijama" koje je "ruše perfidnim i protuprirodnim idejama".

"Bit ću glas roditelja zabrinutih nametanjem rodne ideologije, bit ću glas poljoprivrednika ugroženih agresivnim zelenim politikama, bit ću glas naših djedova i baka koji, na našu sramotu, jedva spajaju kraj s krajem", poručila je Lozo.

Između ostalog, navela je kako je rođena u Zagrebu, obiteljski korijeni sežu joj od Slavonije i Gorskog kotara do Dalmacije, a sa suprugom ima petoro djece.

Lozo je završila Klasičnu gimnaziju, na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doktorirala je u području tehničkih znanosti, tamo i radi kao redovita profesorica u trajnom zvanju, a ostvarila je i međunarodnu karijeru.

"Moja je vizija sretne, sigurne i stabilne Hrvatske u koju se raseljeni vraćaju živjeti, na čelu s predsjednicom koja štiti suverenitet i njeguje tradicionalne hrvatske vrijednosti", poručila je kandidatkinja Lozo.