kandidatkinja domina

Radić: Lozo ima najveće kvalifikacije za predsjednicu, ima znanstvenu karijeru i petero djece

01.10.2024 u 20:31

Bionic
Reading

Predsjednik nove stranke na domaćoj političkoj sceni - DOMiNO - Mario Radić, u središnjem je Dnevniku HTV-a opisao svoju stranku kao 'najnormalniju desno-konzervativnu stranku' i kazao kako će se zalagati za sve vrijednosti koje potječu iz doma

Mario Radić za vikend je osnovao novu stranku Dom i nacionalno okupljanje - DOMiNO te je, očekivano, izabran za njezina predsjednika. Već samim osnivanjem, stranka je postala parlamentarna - ima dva saborska mandata, a u redovima imaju i europarlamentarca. Dodatne ambicije pokazali su tako što su na skupu izašli i s imenom svoje kandidatkinje za predsjedničke izbore - Branke Lozo.

'U centru naših zalaganja će biti dom, odnosno nacionalno okupljanje oko obrane doma. U prvom redu tu mislim na obitelj, tradiciju i sve vrijednosti koje potječu iz doma', kazao je Radić u Dnevniku.

Dodao je i kako u vladajućoj većini ostaju do novog dogovora. 'Imat ćemo svoje uvjete, htjet ćemo provesti neke stvari iz sporazuma koji smo imali, ako uspijemo dogovoriti ostat ćemo dio većine, a ako ne uspijemo, svatko će ići svojim putem', rekao je.

Što se tiče porezne reforme, kazao je kako ona nije dobro pripremljena.

'Mislim da prvo treba uskladiti knjige. Treba neke stvari malo dovesti u korelaciju', poručio je.

Kazao je i kako još uvijek nemaju službenu predsjedničku kandidatkinju te da se nadaju da će to biti Branka Lozo, dodavši da ona ima 'najveće moguće kvalifikacije'.

  • +4
Mario Radić Izvor: Pixsell / Autor: Mia Slafhauzer/PIXSELL

'Ona je doktorica znanosti, međunarodni je tajnik svih grafičara svijeta, majka petero djece. Tu se vidi da se može imati i obitelj i znanstvena karijera', kazao je.

Dodaje kako nema ništa protiv HDZ-ovog kandidata Dragana Primorca, no da su se kao mlada stranka borili da imaju pravo izbora na kandidata jer 'imaju što za reći'.

'Mislimo da na desnom spektru nema kandidata kao što je gospođa Branka Lozo. I mislimo da će ona osvojiti značajan broj glasova. Mi ćemo se boriti do kraja u toj bitki', poručio je.

Kazao je kako će se najprije koncentrirati na predsjedničku kampanju, a zatim na lokalnu.

'Mi smo stranka koja će imati ljude u dvije trećine lokalnih samouprava, kandidate, i tako ćemo napraviti dobar rezultat', rekao je.