sporna rezolucija

Brnabić žestoko oplela po Hrvatskoj zbog Jasenovca, Butković joj odgovorio

01.07.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Hrvatski ministar prometa Oleg Butković ponovno je aktivan na Facebooku, a ovaj put je poslao poruku predsjednici Narodne skupštine Srbije Ani Brnabić

Brnabić je žestoko reagirala na hrvatsku osudu donošenja rezolucije o Jasenovcu, koju je parlament Crne Gore usvojio u petak. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da ta rezolucija predstavlja instrumentalizaciju 'jedne druge države u regiji', čime je aludirao da iza nje stoji Srbija. Brnabić je u emisiji na TV Pink rekla da je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori i da joj nije jasno kako je donošenje rezolucije o Jasenovcu za Hrvatsku neprijateljski akt, a da 'nisu tako mislii kad su bili sponzori srebreničke rezolucije'.

Dodala je i da se nedaleko od Jasenovca nalazi ploča na kojoj piše 'Za dom spremni' te da su potrebni veliki napori da se 'prijatelje iz Europe osvijesti oko toga kakav se genocid dogodio nad srpskim narodom za vrijeme NDH'. Butković je na Facebooku reagirao kratko.

  • +11
Beograd: Vučić i Brnabić održali konferenciju za novinare u Palači Srbije Izvor: Pixsell / Autor: M. M./ATAimages

'Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka', napisao je Butković.