NAPOKON

Call of Duty: Ghosts na novom engineu!

29.04.2013 u 13:37

Bionic
Reading

Iako Activision još uvijek šuti što se nove Call of Duty igre tiče, čini se da će 'Ghosts' biti temeljen na potpuno novom engineu. Bilo je i vrijeme, reći će svatko imalo upućen u gaming

Godine 1999. na tržištu se pojavio Quake III Arena, igra koja je bila temeljena na tada spktakularnom iD Tech 3 engineu. Godine 2012. na tržištu se pojavio Call of Duty: Black Ops 2 i bio je temeljen na – pogađate – istom engineu. Iz 1999. godine.

 

Iako je najveći problem Call of Duty serijala hiperprodukcija naslova i – ruku na srce - često recikliranje sadržaja, u nekoliko smo navrata i sami pisali o potrebi promjene enginea. To će se sada napokon, čini se, i ostvariti. Naime, nakon što je prošloga tjedna internetom prostrujalo ime nove Call of Duty igre kao i cover za nj, sada su kroz jednu španjolsku trgovinu procurjeli i neki dodatni detalji; 'Franšiza koja je definirala jednu generaciju gaminga još jednom će podići ljestvicu s igrom 'Call of Duty: Ghosts'. Ovaj korak franišize u next-gen donosi potpuno novo iskustvo, potpuno novu priču, okružje i likove ali i novi Call of Duty engine.'

 

To je to! Bilo je i vrijeme. Iako, ovo smo i sami naslućivali nakon što je Activision objavio impresivni (i nezanimljivi) tech demo svoje nadolazeće tehnologije.

 

 

Prema glasinama, Call of Duty: Ghosts biti će službeno razotkriven u srijedu a na tržištu će se najvjerojatnije pojaviti krajem godine, po izlasku novog Xboxa i PlayStationa 3.