Ivana pavić šimetin

Capakova zamjenica o testiranju učenika: To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta

11.02.2022 u 18:52

Bionic
Reading

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) komentirala je novi slogan za testiranje učenika rekavši kako su htjeli napraviti kombinaciju činjenice da djeca stalno rade testove i reći istinu da to nije težak test

'Najlakši test ikad. I to nam je slogan pa će škole izabrati koji im je draži. Ovo je vrlo jednostavan test. To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, vrlo rado čekaju rezultat, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta. U tom smislu bi više voljeli da se gleda nego na ove neke druge načine', objasnila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin gostujući u Dnevniku N1 Televizije.

Govoreći o novoj strategiji cijepljenja, Pavić Šimetin je rekla kako ne bi trebalo ni govoriti da je to nova strategija jer su danas govorili o tome što 'možemo poboljšati'.

Zdravstvene ustanove su, dodaje, napravile lavovski posao.

Ona kaže kako starije građane koji se nisu cijepili želi motivirati na cijepljenje i cijepljenjem u kućama i drive in cijepljenjem. Na pitanje tko će raditi cijepljenje po kućama, Pavić Šimetin kaže kako to mogu raditi liječnici obiteljske medicine u kućnim posjetima te da se kroz mobilne timove želi postati dostupniji građanima.

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje, zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako, s obzirom na iskustva koja imamo s cijepljenjem inače, nismo ni mogli očekivati bolji odaziv od onoga koji imamo.

'Mislimo da nije moguće, da bi se ostvario obuhvat cijepljenja koji imaju neke druge zemlje, poput Portugala, a to je velika šteta za Hrvatsku jer s takvim zemljama se takmičimo u turističkoj sezoni', kaže dodajući kako ne očekuju da bi mogli imati odaziv na cijepljenje u tako velikim postotcima, ali još nekoliko postotaka bismo mogli dobiti.