n/a

Čašice od čokolade s kremom od badema

14.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ovaj odličan spoj čokolade i badema svidjet će se svakome!

SASTOJCI:

Za kremu:
150 g oguljenih badema ili u listićima
400 ml mlijeka
2 žumanjka
75 g šećera
30 g brašna
200 ml slatkog vrhnja

Za čašice:
200 g čokolade 70 % kakao mase
male papirnate košarice
slastičarski kist

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 170ºC. Tostirajte bademe dok ne dobiju laganu boju. Dok su topli, nasjeckajte ih i stavite u mlijeko.
Zagrijte mlijeko s bademima do vrenja, maknite s vatre i ostavite pola sata da bademi puste aromu. U međuvremenu tucite žumanjke sa šećerom dok ne posvijetle. Umiješajte brašno. Izmiksajte mlijeko s bademima u pire i ponovno zagrijte. Ulijte malo vrućeg mlijeka u žumanjke da se zagriju, a zatim i ostatak. Vratite sve na laganu vatru i kuhajte nekoliko minuta, miješajući neprestano dok se krema ne zgusne. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim u hladnjaku. Prekrijte površinu kreme s plastičnom folijom da spriječite stvaranje kožice. Kad je krema dobro ohlađena, istucite slatko vrhnje u šlag i umiješajte ga u kremu.

Rastopite čokoladu na pari. Pustite da se malo ohladi te kistom premažite rastopljenom čokoladom unutarnju stranu košarica. Stavite košarice u hladnjak da se čokolada stisne. Nanesite i drugi sloj čokolade i pustite da se stisne. Kad je čokolada tvrda, odstranite papirnate košarice i napunite čokoladnu košaricu kremom.