IZBAČEN 'DOBRI VOĐA'

Cenzurirani Homefront za japansko tržište

05.02.2011 u 19:19

Bionic
Reading

Iako Japan nije sklon cenzuri bilo koje vrste, dapače, u većini slučajeva je i otvoreniji, no 'Zapad', Homefront, novi FPS Kaos Studiosa i THQ-a bit će djelomično cenzuriran

Kao što to već sigurno znate, radnja Homefronta odvija se u budućnosti tj. tijekom 2027. godine kada Sjeverna Koreja izvrši uspješnu invaziju na SAD. Najvjerojatnije zbog vrlo male udaljenosti među zemljama Japana i Sjeverne Koreje, igra će za japanski teritorij biti djelomično modificirana. Naime, u japanskoj verziji Sjeverna Koreja bit će zamijenjena 'zemljom sa sjevera', a iz priče će biti izbačen i lik sjeverno korejskog vođe Kim Jong-ila kojega će se imenovati 'Sjevernjačkim vođom'.

 

Iako cenzuru ne podržavamo ni u jednom obliku, u ovoj je situaciji ona donekle razumljiva. Na kraju krajeva, bitno je da svi igrači igru zaigraju, a ne protiv koga će se boriti. Iako će se mnogi prisjetiti dreke koju je izazvalo talibansko ime u Medal of Honoru, ova je situacija drukčija. Medal of Honor bavio se stvarnim sukobom, a Homefront fikcijom.

 

 

Homefront je najavljen za 11. ožujka 2011. za PC, PS3 i Xbox 360. Prema riječima autora, PC verzija bi trebala biti nadmoćnija od onih za konzole.