TEŽAK RASPORED

Cibalia jako oscilira, upravo probudi se!

19.10.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Na portalu Tribina.hr jedan od korisnika napisao je komentar o stanju u Cibaliji uoči utakmice 12. kola MAXtv Prve lige kada Vinkovčani odlaze u goste Slaven Belupu (subota, 18 sati)

Kako bi se igrači opravili i stabilizirali nakon visokog poraza u 11. kolu od strane Hajduka, te pripremili za nastavak prvenstava odigrane su dvije prijateljske utakmice sa što se Cibalije tiče dobro poznatim klubovima.

Riječ je o nogometnom klubu Posavac iz Ruščice gdje je Cibalia redovit gost na turniru i momčadi Čelika na koju ne treba pretjerano koristiti riječi kako bi se objasnila veza s Cibaliom.

Za glavni cilj trener Kopić je postavio poboljšanje igre u gostima, jer i dosada je to bio nedostatak, a dodatni problem predstavlja raspored koji u iduće 4 utakmice donosi čak 3 gostovanja.

Prilikom dodatnog uigravanja sastava Kopić je bio u nezavidnom položaju s obzirom na izostanak reprezentativaca od kojih svakako vrijedi istaknuti mladog Župarića koji je bio s U20 reprezentacijom, riječ je o igraču koji se je vrlo brzo nametnuo kao glavna karika vinkovačke momčadi, te postao i njen kapetan.

Ono što je zasigurno moglo veseliti Kopića je izrazita efikasnost u susretu protiv Posavca u kojem je Cibalia slavila s visokih 7:0 s jednim kombiniranim sastavom. Svoju priliku u toj utakmici najbolje je iskoristio 19-godišnji Čorić koji je postigao četiri pogotka, Puljić je postigao dva i još se je u strijelce upisao i Bautić.

Susret sa Čelikom, Cibalia je također odradila netaknute mreže te upisala pobjedu od 2:0. Strijelci u ovom susretu su bili Matoš i Vitaić. Upravo taj susret donio je mnoge zanimljivosti, tako su primjerice Mazalović i Vitaić zaigrali na nestandarnim pozicijama. Mazalović u obrani, a Vitaić u napadu.

Hoće li se Kopić odlučiti za slične eksperimente i protiv Slaven Belupe ostaje nam da tek vidimo, iako su ovo jednim djelom bile pripreme za iznenadne situacije u slučaju ozljeda ili kartona. Vrijedi spomenuti nastup Petra Filipovića koji još nema pravo nastupa za Cibaliu jer se čekaju papiri za registraciju igrača.

Okrenimo se gostovanju u Koprivnici. Većina utakmica u HNL-u uglavnom odlazi na stranu domaćina i još je s druge strane drugoplasirana momčad Slaven Belupa, no susreti ove dvije momčadi u zadnjih šest susreta donose potpunu suprotnost. U tih utakmicama niti jednom domaćin nije uspio ostvariti pobjedu i na taj način upisati tri boda u svoju korist. I inače su se Vinkovčani u zadnja četiri navrata iz Koprivnice vraćali s barem bodom.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Ovaj tekst autorsko je djelo korisnika psellusa čiji cijeli komentar možete pročitati OVDJE.

Što se Slaven Belupa tiče nakon odličnog ulaska u prvenstvo kojeg je započeo upravo u Vinkovcima, sada bilježi drastičan rezultatski pad. Iako su ostali na drugom mjesto u zadnja četiri kola su prokockali veliki broj bodova, a takve se stvari ne bi smjele događati ukoliko klub ima velike ambicije.

Može se tu reći da su ambicije Slaven Belupa drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za EL, ali nakon onakvog početka ta se je letvica morala podići razinu iznad bez obzira koliko ona bila nedostižna. Ovako ostaje dojam da su se preplašili prilike i prelagano pokleknuli.

Svoju priliku za bolje rezultate i početak niza tražit će protiv istog protivnika, samo ovaj put na domaćem terenu. Veliku dužnost će vjerojatno morati iznijeti najstariji u redovima Slaven Belupa, Davor Vugrinec koji je trenutno i najbolji strijelac svoje momčadi sa pet postignutih pogodaka.


Ona druga strana, odnosno u ovom slučaju momčad Cibalije teško može biti zadovoljna dosadašnjim učinkom jer je njihova igra previše bazirana na sistem toplo-hladno. Optimizam jedino može donijeti što na početku nije bilo niti toga sistema već su bili skroz podbacili kako igrački tako i rezultatski, dok se sada i zadnje vrijeme ipak uz sve ove oscilacije nazire pomak prema naprijed.

Trener Željko Kopić

Igra Cibalije dobiva barem neku povezanost u svojim redovima što same utakmice čini barem gledljivima, te daje neku nadu. U Koprivnicu momčad Cibalie dolazi u punom sastavu što je za momčad Cibalie važan podatak jer nemaju široku klupu kako bi mogli adekvatno zamijeniti izostanke pojedinaca.

Kako je i trener Kopić istaknuo, veliki problem za momčad Cibaljie stvaraju gostovanja. Dugo je Cibalia bila izuzetno domačinska momčad gdje su rijetki uspijevali odnijeti i bod,a kamoli sva tri. Kako su podbacili rezultati na domaćem terenu, sada su primorani tražiti spasonosne bodove u tuđim 'dvorištima'.

Ove sezone su do sada s gostovanja uzeli samo tri boda iz susreta sa Zagrebom, dok su se sa ostalih vraćali poraženi. Sada je na igračima da odigraju jednu čvrstu utakmicu i da se u Vinkovce vrate s pozitivnim rezultatom kako bi popravili situaciju na tablici i izbjegli opasnu zonu, te u što boljoj atmosferi dočekali susret s Dinamom koji uvijek plijeni veliku pozornost.

JOŠ NIJE KASNO
Vrijeme je da se već sada nešto poduzme, jer na kraju sezone ističu ugovori čak devetorici igrača

Na stranu sada rezultatski problemi u kojima se Cibalia nalazi, puno veći problem je onaj što se tiče igračkog kadra.

Stvarno ne znam kako objasniti nestručnost uprave pod kojom se igrački kadar raspada i odlazi iz kluba poput nekih prolaznika, jer su ugovori takvi da ih na kraju svake sezone više ništa ne veže za klub, barem na papiru.

Svaki pratitelj hrvatskog nogometa koji uopće ne prati Cibaliju u nekoj izrazitoj mjeri je vidio kako se na kraju svake sezone raziđe gotovo cijeli kadar bez lipe odštete u korist kluba. Jedina razumljiva situacija je bila s Kresingerom, jer on je jednostavno svojim igrama zaslužio tu privilegiju da ode bez odštete jer inače bi se od njega oprostili puno ranije.

Zato upravo kluba, posebno sportski direktoru vrijeme da se već sada nešto počne poduzimati po tome pitanju jer na kraju sezone ističu ugovori s čak devetorici igrača, nemojte da se ponove iskustva iz prijašnjih sezona kada smo ostajali na sve tanjem i tanjem kadru.

Zar stvarno mislite da će te moći nadomjestiti odlaske sljedećih igrača: Matoša, Paradžikovića, Rugaševića, Bartolovića, Vitaića i Pavličića, a i igrača sa stipendijskim ugovorima Mitrovića, Muženjaka i Puljića.

Jedini razlog koji može donekle objasniti situaciju oko produžavanja ugovora je da ste se u klubu već pomirili s odlaskom u drugu ligu i raspadom momčadi, ako je to tako onda ste vi dotakli dno dna, a ne Cibalia.

U 11. kolu Cibalia je teško poražena