NEDJELJOM U 2

Ćipe: HDZ nas nije izdriblao. Pitajte bošnjačkog zastupnika zašto je uz Pupovca

23.06.2024 u 15:20

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe svojski se trudio obraniti svoju stranku od optužbi da su izdali glasačko tijelo nakon što su zbog dolaska Milorada Pupovca (SDSS) na čelo Odbora za nacionalne manjine prijetili izlaskom iz koalicije s HDZ-om, pa potom odustali od tog pritiska

Ćipe je rekao kako je DP-u neprihvatljivo da SDSS bude dio vlasti, prenosi HRT.

'Mi smo glasali protiv toga da Pupovac bude predsjednik Odbora za ljudska prava i manjine. Tražio sam u petak stanku u Saboru i pitao sam gospodina Pupovca da li se osjeća sposoban biti na takvoj funkciji, ako znamo da je on 1992. godine kazao da je Hrvatska prekrstila dio Srba. Takve zapaljive izjave u vrijeme rata mogu donijeti zlo', kazao je.

Dodaje kako su takve izjave Pupovca mogle samo raspiriti mržnju.

'Pitao sam Pupovca gdje je završio dr. Ivan Šreter. On je bio zadužen za razmjenu. Pupovac je znao da je Šreter mrtav', naglasio je.

Govori kako je DP predao dokumente glavnom državnom odvjetniku, gdje se u nekima spominje Milorad Pupovac.

Naglasio je kako je DP treća stranka u RH i ušli su nakon pregovora u vlast s HDZ-om. Dodaje kako je DP i na europarlamentarnim izborima treća snaga.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Ćipe kaže kako je HDZ govorio da će poštivati volju osam zastupnika nacionalnih manjina. Koga oni predlože, HDZ će ga podržati.

'Pitam se zašto bi čovjek s takvom biografijom bio predsjednik za ljudska prava. DP je stao iza svojih riječi, rekli smo da ćemo biti protiv Pupovca i rekli smo činjenice zašto te smo i glasali isto', naglasio je.

'Što se tiče saborskih odbora, to se svelo na to da predsjednik ima 300 eura naknade. Ono što dođe iz ministarstva ide na izglasavanje i nakon toga u Sabor. Stog smatram kako se ne treba davati pažnja Pupovcu i njegovom odboru', rekao je.

Na pitanje smatra li da je DP 'izdriblan' od strane HDZ-a, Mlinarić je rekao kako prepušta glasačima HDZ-a da vide tko je glasao za, a tko protiv Pupovca.

Ćipo se osvrnuo na osam nacionalnih manjina i zapitao se što veže gospodina Armina Hodžića, koji predstavlja bošnjačku nacionalnu manjinu, da podržava Pupovca.

Što se tiče odlaska Stephena Bartulice Ferrarijem iz stožera Domovinskog pokreta s izborne noći europskih izbora, rekao je da je i inače krtičan prema stranačkim kolegama. 'Kako ću kritizirati druge, ako ne kritiziram svoje', zapitao se te dodao da nije u redu da jedan Ferrari zasjeni veliki uspjeh Domovinskog pokreta.

sve osim nogometa

Učitavanje...