Pidžama party u kuhinji sa Zdraffkicom - divotica! Najljepše od svega je što ona kuha, a ja samo gledam, pa nešto snimim, pa se gnijezdim na šanku i guštam u mirisima i okusima njezinog, ultralaganog ćizkejka!
Od djetinjstva obožavam kad mi prijateljica ili sestrična dođu na prespavljivanje i pidžama party! To mi je najdraži provod i hrana za dušu. Još kad znaju kuvat - ma ženila bi ih ;).
E pa moja Zdraffkica zna i kuvat' i šivat' i kreirat' i slušat' i voljet' i zabavit' i razumijet' i bit prijatelj - ica
Ispekla mi je tortu za rođendan. Nismo se vidjele, jer sam ga proslavila u Berlinu tako da je ovo bila prilika za mali tulac u - dvije
Recept je skinut s bloga Da mi je nešto slatko, maherice Ana Marije Bujić i zato - nemerete falit' ako ga krenete radit' za - prijateljicu ili nekoga koga volite, a rođendan mu je ili mu je netko slomio srce ;)
za tijesto:
250 g McVities digestive keksa
100 g rastopljenog maslaca
žlica šećera
malo cimeta
za punjenje:
400 g svježeg sira
200 g ABC sira
100 g šećera
1 paketić burbon vanilije
2 jaja
limunova korica
za preljev:
2 kisela vrhnja (jedno crveno – 20% mm, drugo plavo, 12% mm)
žlica šećera
1 burbon vanilija
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Kalup za torte obložite masnim papirom i dodatno premažite maslacem (rubove također).
Usitnite kekse tako da dobijete sitne mrvice, dodajte ostale sastojke i utabajte žlicom tako da dobijete tanku podlogu
Ubacite u pećnicu na 10 minuta. Nakon toga izvadite i pustite da se ohladi.
Mikserom izmiksajte sireve sa šećerom, vanilijom i naribanom limunovom koricom. Umiksajte i jaja. Jedno po jedno.
Smanjite temperaturu u pećnici na 170 C.
Smjesu prelijte preko podloge od keksa i pecite 30 minuta.
Vrhnja pomiješajte sa šećerom i vanilijom
Izvadite tortu iz pećnice, pustite da se ohladi, 5 do 10 minuta. Prelijte smjesom od vrhnja i vratite u pećnicu
Pecite još 10 minuta.
Izvadite ćizkejk iz pećnice i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga je ubacite u hladnjak i ostavite preko noći
Servirajte hladnu, stisnutu i ultrakremastu. Iznenadit ćete se koliko je zapravo lagana i osvježavajuća. Ni blizu ćizkejkova na koje ste navikli jesti po Zagrebu, a redovito su premasne i preslatke
Hvala Zdraffkice - od srca :)