NEMA SREĆE NA POLJUDU

Član Hajdukova NO-a Šime Luketin pod istragom

24.11.2011 u 09:17

Bionic
Reading

Dopredsjednik nedavno izabranog nadzornog odbora Hajduka Šime Luketin tek je preuzeo funkciju, a već je upao u probleme sa zakonom. Zabranjen je rad Credo banke na čijem je on čelu te je pokrenuta istraga zbog nezakonitosti u poslovanju

Navijači Hajduka pokrenuli su projekt Naš Hajduk kako bi na čelna mjesta u klub doveli ugledne, poštene, moralne i vrijedne ljude koji bi trebali biti garancija boljeg sutra njihova kluba. U teoriji je sve dobro izgledalo, no u praksi to baš i nije slučaj.

Nakon što su na demokratskim izborima izabrali sedam članova nadzornog odbora, koje su potvrdili splitski gradski vijećnici i skupština Hajduka, jedan od njih, nekadašnji igrač i čelnik Hajduka, dospio je na naslovnice, zbog toga jer je Savjet Hrvatske narodne banke zabranio rad Credo banci na čijem je on čelu, a pokrenuta je i istraga zbog nezakonitosti u poslovanju, te prikazivanja poslovanja boljim nego je ono u stvari bilo, što je dovelo do likvidacije banke.

U priopćenju HNB-a se navodi da je odluka donesena zbog utvrđenih značajnih nezakonitosti u poslovanju i neprovođenja mjera naloženih od središnje banke za otklanjanje istih. Donesena je i odluka o pokretanju postupka prisilne likvidacije banke, koju provode likvidatori koje je imenovala Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, čime su prestale sve ovlasti dosadašnje uprave i nadzornog odbora Credo banke te ovlasti glavne skupštine dioničara.

Iz Hajduka i udruge Naš Hajduk zasad se ne oglašavaju, no nema sumnje da će, u slučaju da postupak protiv Luketina krene dalje, morati reagirati.