čečenske snage

Čovjek koji će zamijeniti Kadirova: Uništit ćemo NATO, kleknut će nam pred noge

27.04.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Visoki ruski general Apti Alaudinov, zapovjednik čečenskih snaga koje se bore u Ukrajini i vjerni saveznik predsjednika Vladimira Putina, obećao je da će njegova zemlja uništiti NATO do 2030. godine.

Alaudinova je Putin imenovao za zamjenika u Glavnoj upravi za vojno-politički rad pri Ministarstvu obrane. Obećanje je izrekao Olgi Skabejevoj u emisiji "60 minuta" na državnom kanalu Rusija 1. Snimku gostovanje u emisiji na X-u podijelio je Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

'Apti Alaudinov, najbliži saveznik čečenskog vođe Ramzan Kadirova koji je nedavno imenovan na dužnost u ruskom ministarstvu obrane, rekao je kremaljskoj televizijskoj propagandistici Skabeevoj da će Rusija ratovati do kraja desetljeća i da namjerava uništiti NATO', napisao je Geraščenko.

Kako piše Msn.com, ruski dužnosnici redovito otvaraju mogućnost da će Rusija napasti neku od članica NATO-a kao odgovor na pomoć u naoružanju koje Zapad daje Ukrajini.

'Rusija će pobijediti u ovoj specijalnoj vojnoj operaciji i na svim drugim ratištima', rekao je Alaudinov Skabejevoj dodavši da je činjenica da će morati naporno raditi do 2029.-2030., ali uvjeren da će ishod specijalne vojne operacije biti da će NATO blok prestati postojati u formatu u kojem danas postoji.

'Većina tih zemalja, koje danas kao idioti trče za Amerikom, kleknut će i prisegnuti Rusiji tražeći da budu primljene u našu koaliciju', poručio je Alaudinov kojeg je Novaya Gazeta imenovala potencijalnim nasljednikom Ramzana Kadirova.

Čvrsti Putinov saveznik i čečenski vođa Ramzan Kadirov navodno je ozbiljno bolestan. Prema pisanju 'Gazete' dijagnosticirana mu je nekroza gušteraće. Kadirov je to nedavno demantirao snimkom na kojoj vježba.

No, čini se da su informacije o bolesti navele Kremlj da mu potraži nasljednika.

Što je Putin rekao o ratu s NATO-om? U ožujku je Putin odbacio sugestije da bi njegova zemlja mogla pokrenuti napad na članicu NATO-a. 'Izjave o našim navodnim namjerama da nakon Ukrajine napadnemo Europu su čista besmislica', rekao je, dodavši da je obrambeni proračun Washingtona više od 10 puta veći od ruskog. Međutim, ne zaboravimo da su ruski dužnosnici dan prije invazije na Ukrajinu 24. veljače 2022. žestoko demantirali da namjeravaju napasti tu zemlju unatoč tome što su dovukli ogromnu vojsku na granicu.

Putin je je također svojedobno kazao da bi Rusija bila spremna upotrijebiti nuklearno oružje za obranu svog teritorijalnog integriteta. Tijekom obraćanja naciji u veljači, upozorio je da su strateške nuklearne snage u punoj pripravnosti. Prošle je godine ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da bi Putin mogao pokrenuti invaziju na Poljsku, članicu NATO-a, ako Ukrajina izgubi rat, što bi potencijalno moglo dovesti do Trećeg svjetskog rata. Ukrajinici naravno, s druge strane, preuveličavaju rusku prijetnju za Europu koliko mogu kako bi dobili sa Zapada veću pomoć da se obane u aktualnom ratu.