prognoza

Danas još sunčano, a evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvi dan škole

08.09.2024 u 07:32

Bionic
Reading

Nedjelja najprije većinom sunčana i vruća pa uz južinu sve nestabilnija, a u ponedjeljak još češća i obilnija kiša i grmljavina, lokalno i nevrijeme, pa prolazno stabilnije.

"U nedjelju će na istoku Hrvatske prevladavati sunčano i vruće, uz najvišu temperaturu zraka ponegdje i 33 °C uz povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Poslijepodne postupno naoblačenje sa zapada uz jačanje jugozapadnog i južnog vjetra.

U noći na ponedjeljak kiša. Pljuskova s grmljavinom najprije će biti na sjevernom Jadranu, navečer i u Gorskoj Hrvatskoj. Prijepodne barem djelomice sunčano, u gorju ujutro ponegdje s i kratkotrajnom maglom. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, na moru i južni, a prema kraju dana jačat će jugo zbog kojega će, do tada mirno more, postajati sve valovitije.

U Dalmaciji djelomice sunčano, pa i sunčanije, uz umjeren jugozapadnjak i jugo, koje će navečer pojačati osobito na otvorenom moru, a na sjeveru bi mogao pasti poneki pljusak. Na krajnjem jugu Hrvatske ova noć će biti vedra i topla, a dan većinom sunčan i vruć. Ujutro ponegdje burin, poslijepodne slab do umjeren vjetar s mora, zatim i jugo", prognozirao je Izidor Pelajić za HRT.

No s početkom novog tjedna dolazi do prpomjene.

"U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno te kišovito. Obilna kiša past će osobito u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a pljuskovi s grmljavinom lokalno mogu biti izraženiji i u ostatku unutrašnjosti. Osjetno će osvježiti uz okretanje vjetra na sjeveroistočni i sjeverni.

U utorak postupno smirivanje, ponegdje još s pljuskovima, te ujutro svježije, ponegdje uz maglu. Na Jadranu postoji velika vjerojatnost izraženih grmljavinskih nevremena u ponedjeljak, uz jako i moguće olujno jugo te obilnu kišu. Vrućina će prestati, prolazno će zatim zapuhati umjerena bura pa sjeverozapadnjak.

U utorak i srijedu većinom sunčano s pljuskovima na jugu vjerojatno još u utorak ujutro, a na sjeveru u srijedu poslijepodne", naveo je za HRT Pelajić.

  • +3
Nevrijeme u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL