NAKON MJESEC DANA

'Di su pare' se vratile na Facebook

24.01.2018 u 21:24

Bionic
Reading

Nakon što je krajem prošle godine Facebook zbog pritužbi ugasio profil satirične stranice 'Di su pare', ta se stranica danas vratila na tu društvenu mrežu

'Di su pare' poznata su satirična stranica koja je ismijavala političare iz gotovo svih stranaka, ali i druge osobe iz javnog života.

U fokus šire javnosti stigla je prije tjedan dana kada ih je na aktualnom prijepodnevu spomenuo šef SDP-a Davor Bernardić.

'Di su pare?', upitao je tada premijera Plenkovića Bernardić i nakon toga šutio. 'Di su pare?', ponovio je. 'Gdje je Pretjerivač? Gdje je Ministarstvo ljubavi? Ako John Oliver može na satiričan način dati osvrt na Trumpa, zašto to ne mogu 'Di su pare' na Facebooku?', krenuo je Bernardić. 'Vlada ne smije zabraniti satiru, zbog satire rastemo. Što ćete napraviti da spriječite satiranje satire i da vratite 'Di su pare', upitao je Bernardić.

Bernardić je s kampanjom za zaštitu satire nastavio na svom Facebook profilu, no ta je kampanja naišla na podsmijeh i kritike u javnosti, ali i u samom SDP-u.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Na povratak stranice na svom Facebooku reagirao je i Bernardić. 'To je to! Satira se satrati ne može! Našli smo Di su pare - na staroj su FB stranici! 300.000 ljudi se opet može smijati svakodnevici, politici, nama i meni, a ja ne mogu opisati koliko sam sretan radi ovih pobjeda slobode stvaralaštva! Male pobjede, jedna po jedna. Tako ćemo vratiti i jednog po jednog mladog u Hrvatsku. Neka svi ovdje stvaraju i satiru, i firme, i zdravu svakodnevicu. Neka se tortura cenzure više nikad ne ponovi! Pare su nazad, ali…di je Pretjerivač?', napisao je Bernardić.