KONTAKT SA ZARAŽENIM

Dijete iz škole na Marjanu u samoizolaciji, cijeli razred nije došao na nastavu

18.06.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, potvrdila je na konferenciji za novinare u 13.30 sati da je jedno dijete iz Osnovne škole Marjan u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom

Zdenka Barović, ravnateljica OŠ Marjan, kazala je za N1 da je djed jednog učenika četvrtog razreda pozitivan na koronavirus. Kad je to prekjučer doznala, odmah je javila svim roditeljima i rekla im da odluče hoće li djecu poslati u školu ili ne, te nijedan roditelj nije poslao svoje dijete na nastavu.

'Virusa zasad nema u školi Marjan, mi nemamo uopće testiranu djecu iz škole. Nema nikakvog straha. U školi imamo jedno dijete koje je imalo kontakt sa oboljelim, druga djeca nisu ugrožena. Dijete koje je bilo u kontaktu sa oboljelim je zadržano u samoizolaciji i bit će testirano', kazala je dr. Karin.

Dodala je da ovakav razvoj situacije ne iznenađuje.

'Očekivali smo da će nam se događati ovakve situacije. Riječ o importiranim slučajevima jer su sve osobe bile izvan Hrvatske i kada su se vratile su razvile simptome. Granice su otvorene, ovo je bilo za očekivati. Upravo zato moramo voditi računa o zaštiti i mjerama za koje svi znamo', kazala je dr. Karin.

Koronavirus Izvor: Ferrari / Profimedia / Autor: NIAID-RML

Podsjećamo, prema izvješću NZJZ -a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 66 obrađenih testova sa područja te županije tri su novooboljele osobe. Dvije osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina.

Sve tri novooboljele osobe boravile su izvan Republike Hrvatske. Njihovi kontakti su obrađeni te se 14 osoba nalazi u samoizolaciji. Od troje novooboljelih jedna osoba je hospitalizirana u KBC – u Split.