NEZADOVOLJNI 'MODRI'

Dinamovci pronašli 'krivce' za poraz u Gradskom vrtu

11.02.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Dinamo se poskliznuo u Gradskom vrtu te je upisao treći gostujući poraz u nizu. Jasno je kako nakon utakmice u 'modroj' svlačionici nisu bili zadovoljni

Novi hrvatski reprezentativac i strijelac prvog prvenstvenog pogotka za Dinamo, Arijan Ademi, nakon utakmice je ovako opisao susret.

'Naravno da nismo očekivali poraz, ali to je nogomet. Bili smo bolji, dominirali cijelu utakmicu, ali Osijek se dobro branio, realizirao svoje dvije prilike i treba im čestitati. Nogomet se igra na golove, a oni su dali jedan više od nas i to je kraj priče,' rekao je zadnji vezni Dinama pa zaključio.

'Ništa, ovo je samo jedna utakmica i idemo dalje. Za početak, sada se okrećemo sljedećoj utakmici protiv Rijeke.'

Slično je razmišljao i drugi vezni igrač Dinama Sammir.

'Teško je bilo igrati po ovakvom terenu protiv ovako zatvorenog protivnika. Naravno da loš teren koji onemogućava normalna dodavanja uvijek više smeta ekipi koja igra; lakše se braniti. Imali smo dosta poluprilika, nekih situacija u kojima je sitnica nedostajala da bude čisti zicer ili gol, ali nije išlo. Tako je to u nogometu,' izjavio je Sammir.

SAMMIR
Loš teren koji onemogućava normalna dodavanja uvijek više smeta ekipi koja igra

Trener krunoslav Jurčić ovako je vidio utakmicu s Osječanima.

'Ne mogu reći da nas je Osijek iznenadio. Mi smo igrali svoju igru s kratkim pasevima koju smo i vježbali, na koncu za kakvu i imamo profil igrača, ali smo igrali u znatno drugačijim okolnostima nego što su bile na pripremama. Primili smo jeftin pogodak na početku utakmice koji je Osijeku dao dodatnu motivaciju i snagu da se brane. Pokušavali smo sa svih strana, imali smo dosta udaraca, pokušaja i poluprilika, a onda na kraju kada smo uspjeli izjednačiti vrlo smo jeftino primili drugi pogodak,' pričao je Jurčić te dodao:

'Naravno da se nama svi protivnici zatvore, stoje u 20-30 metara i vrebaju iz kontri ili prekida. Recept? Teško je to tako reći, ali sigurno da neki individualni potez u takvim situacijama puno znači. Isto tako i centaršutevi s boka moraju biti precizni.'