OTKRIVENI DETALJI

Diže se pripravnost sigurnosnih službi uoči koncerta Eda Sheerana u Zagrebu

08.08.2024 u 20:49

Bionic
Reading

Sigurnosne službe pripremaju se za veliki koncert Eda Sheerana u Zagrebu, a Dnevnik Nove TV doznaje da će razina sigurnosti biti podignuta

Spriječeno je veliko krvoproliće u Beču. Austrijska policija uhitila je tri osobe koje sumnjiči za planiranje terorističkog napada na koncertu Taylor Swift koji su napad namjeravali izvesti bombom, a razmatrali su i korištenje mačeta i noževa.

Na nogama su i hrvatske sigurnosne službe koje se pripremaju za koncert Eda Sheerana u Zagrebu. Redari već čuvaju prilaze zagrebačkog hipodroma na koji stiže britanska pop senzacija, a ulaz je ondje zbog priprema strogo zabranjen.

Zbog napada koji je spriječen u Beču, pojačat će se i razina sigurnosti pred zagrebački koncert, potvrđuju iz SOA-e Dnevniku Nove TV. Probleme, ni incidente ne želi ni policija. Spremni su, ali javno ne otkrivaju broj ljudi koji će raditi na osiguranju, izvijestila je reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

Policija stiže i s posebno obučenim timom koji je zadužen za pronalazak eksploziva pa će se cijelo područje i detaljno pretražiti. Vatrogasci su već obišli teren bez publike, a na koncertu će dežurati s vozilima za gašenje i patroliranje.

  • +16
Pripreme za koncert Eda Sheerana na Hipodromu Izvor: Pixsell / Autor: Mia Slafhauzer/PIXSELL

"Imamo i više od stotinu aparata za gašenje na samoj lokaciji. Sama lokacija je jedan mali grad. Zapravo ne mali, nego pravi grad", rekao je zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

Od ceste, prometnice, hitne pomoći, sigurnosnih elemenata – u tijeku je zaista vrlo opširna organizacija.

Izvor: Pixsell / Autor: Mia Slafhauzer/PIXSELL

"Hrvatski sektor sigurnosti je nebrojeno puta do sada pokazao svoje znanje i umijeće da skupove najviše razine osigurava i dovede do kraja na jednoj visokoj sigurnosnoj razini, a vjerujem da će tako biti", napomenuo je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.