POLICIJSKO PREMLAĆIVANJE

DORH traži obdukciju u slučaju Marka Azapovića

30.04.2013 u 16:12

Bionic
Reading

Božidar Piljić, županijski državni odvjetnik u Vukovaru, izjavio je danas za tportal da DORH provodi određene radnje u vezi 'sumnjive smrti Marka Azapovića', mladića koji je umro prošle nedjelje u Županji, čija obitelj sumnja da je smrt povezana s navodnim fizičkim zlostavljanjem u županjskoj policiji

'U svezi Vašeg upita o sumnjivoj smrti Marka Azapovića, ovo državno odvjetništvo, u cilju utvrđivanja svih okolnosti slučaja, naredilo je provođenje dokaznih radnji obdukcije i odgovarajućih vještačenja te vrši provjere u istom cilju', izvijestio je Piljić.

Kao što je tportal izvijestio, istražitelji unutarnje kontrole MUP-a iz Zagreba danas su bili u domu Azapovićevih. To dokazuje da je slučaj sumnjiv i MUP-u. Prema neslužbenim informacijama, razgovarali su s troje ljudi, ali sadržaj tih razgovora nije poznat.

Nakon što je Marko prošle nedjelje umro u svom domu u Županji, obitelj je u njegovoj sobi pronašla liječnički nalaz sastavljen mjesec dana ranije gdje stoji da je izjavio da ga je policija pretukla u postaji u Županji. Navedeni su uočeni hematomi na vratu, manji hematom na koljenu, dva natučena rebra i natečen vrat.

Kasnije je zaključeno da je umro od ugruška u srcu. Obitelj će podnijeti sudsku tužbu protiv županjskim policajaca na koje sumnja, ali trenutačno o tome ne iznose nove detalje.