... i naravno - jednostavno! Svježi, gusti jogurt i isto takvo voće s malo meda ili javorovog sirupa. Oraščići nisu isključeni - naročito ako su preprženi, poput lješnjaka ... primjerice
Ovaj je recept idealan doručak ili međuobrok. Osvježava, hrani, miluje želučić i nepce.
Važno je prije samog unosa u tijelce izvaditi jogurt iz hladnjaka i pustiti da se istemperira na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu ogulite i nasjeckajte kaki i nar/šipak/mogranj i prekopajte špajzu kako biste pronašli odgovarajući med ili sladilo poput javorovog ili agavinog sirupa.
Ovako možete doručkirati par dana čisto da pomognete unutrašnjim organima da započnu proces detoksiciranja nastao uslijed tamanjenja svega što vam se našlo na blagdanskoj trpezi.
Krutog ili tekućeg ;).
I prije nego počnete blagovati na prazan želudac popijte jedan omanji sok od cijeđenog grejpa
Bit ćete k'o novi
za dvoje
1 veliki domaći jogurt (Veronikin)
1 kaki
1 šipak/nar/mogranj
2 žlice meda, javorovog ili agavinog sirupa
šaka preprženih lješnjaka - ako ste jako gladni :)
Jogurt prelijte u zdjelice, voće ogulite i narežite i smjestite ga po vrhu. Prelijte sve jednim od navedenih sladila i dodajte lješnjake.
Ili muesle, ako ih inače imate običaj hruskati uz jogurtaste obroke.