VJEŠTICA S PUŠKOM

Dungeon Siege III: predstavljena Katarina

28.03.2011 u 09:12

Bionic
Reading

Autori nadolazećeg akcijskog RPG-a javnosti su predstavili još jednog lika – Katarinu koja neodoljivo podsjeća na Bayonettu

Dungeon Siege III najnoviji je projekt Obsidian Entertainmenta, studija koji iza sebe ima primjerice hvaljeni Fallout: New Vegas, ali i propali Alpha Protocol. Obsidian je zapravo najpoznatiji po razvoju igara tuđih franšiza, pa su tako radili i na nastavku fenomenalnog SW: KOTOR-a, Neverwinter Nightsu 2 i dvama ekspanzijama, a Dungeon Siege franšizu preuzeli su od Gas Powered Gamesa nakon što je Square Enix prava na franšizu preuzeo od Microsofta.

 

Radnja igre biti će smještena u rascijepano kraljevstvo Ehb-a koje kontrolira Jeyne Kassynder u kojoj će igrač u ulozi posljednjeg Legionara(koji su krivo optuženi za ubojstvo kralja Ehb-a, pa time i raspad kraljevstva) pokušati reformirati Legiju i svrgnuti Jeyne.

 

Jedan od likova kojima ćemo moći upravljati biti će i Katarina koji nam je Obsidian upravo odlučio predstaviti kroz krati video-isječak;

 

Katarina je kći oca majstora vatrenog oružja i majke vještice što je vidljivo iz njenih sposobnosti, a nas je neodovljivo podsjetila na opaku Bayonettu.

 

Dungeon Siege III najavljen je za 27. svibnja i to za PC, PS3 i Xbox 360, a najavljuje ga se kao opakog konkurenta pomalo razočaravajućem Dragon Ageu II.