uskokova akcija

Dvojac uhićen uz Josipa Škorića: Šef Koteksa i direktorica građevinske tvrtke

21.09.2024 u 11:34

Bionic
Reading

Bratić Josipa Škorića, Zoran Škorić, drugi uhićeni u akciji USKOK-a i PNUSKOK-a, godinama je predsjednik Uprave Osijek Koteksa. Riječ je o jednoj od najjačih hrvatskih građevinskih tvrtki koja je prošle godine ostvarila prihod od 76,3 milijuna eura i neto dobit u iznosu od 6,7 milijuna eura. Usto tvrtka redovito ostvaruje unosne poslove s Hrvatskim cestama

Vodeći su u poslovima niskogradnje i cestogradnje, te upravo Osijek Koteksa stoji iza nekih od najvećih projekta u Hrvatskoj - izgradnja autoceste A5, popularne Slavonike, izgradnja mosta preko Drave na slavonsko-baranjskoj autocesti, južni kraj Južne obilaznice, te ostale druge cestovne projekte u Hrvatskoj i BiH.

Treća uhićena osoba je Sanda Bajtl, direktorica tvrtke Structivo. 'Sanda Bajtl ima 20 godina iskustva u građevinarstvu kao voditeljica, poduzetnica i vlasnica građevinske tvrtke', piše na web stranici tvrtke.

'Firma Structivo je stvorena u cilju pružanja upravo takve perspektive u vođenju projekata, rješavanja kompleksnih problema i situacija na projektima u graditeljstvu, pružanja konzultantskih usluga i generalno, u cilju osiguranja uspjeha projekata. Veliko iskustvo na infrastrukturnim projektima i poslovanju u građevinskom sektoru na tržištima jugoistočne Europe, suradnja s velikim međunarodnim izvođačkim firmama, investitorima, projektantima i nadzorima u različitim područjima građevinarstva i zaštite okoliša, kombinirano s projektnim upravljanjem na preko 500 različitih projekata, čine temelje na kojim stoji Structivo', stoji na njihovoj stranici.

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/Pixsell

Iako se pojavila informacija da se istražuju poslovi njezine tvrtke Structivo vezani uz postavljanje ograde na Pelješkom mostu, Jutarnji list neslužbeno doznaje da taj posao ipak nije predmet istrage, nego poslovi vezani uz osječku obilaznicu, između ostaloga postavljanje i održavanje bukobrana na toj cesti.