incident u eurostaru

Eksplozija u vlaku s EU zastupnicima: Hitna evakuacija u Strasbourgu

10.10.2024 u 19:17

Bionic
Reading

Francuske vlasti su izvijestile da je incident uzrokovao tehnički problem koji se već rješava

Uobičajeno putovanje europarlamentaraca i pomoćnika iz Strasbourga u Bruxelles bilo je malo teže u četvrtak nakon što je "mala eksplozija" prisilila na evakuaciju jednog od vlakova koji su prevozili europarlamentarce natrag u belgijsku prijestolnicu, rekao je parlamentarni pomoćnik za Euronews.

Prema lokalnim vlastima, putnici, uključujući dužnosnike Europskog parlamenta, evakuirani su na željezničkom kolodvoru u Strasbourgu zbog "laganog dima" koji je izlazio iz vlaka. Francuska regionalna željeznička služba izvijestila je da je promet "u prekidu prema i od Strasbourga zbog pojave dima u vlaku".

"Ulažu se svi napori da se organiziraju alternativna sredstva prijevoza kako bi se svi mogli vratiti u Bruxelles što je prije moguće", objasnili su izvori iz parlamenta. Europski parlament je u kontaktu s "nadležnim vlastima" koje "rade na rješavanju situacije što je brže moguće". Zastupnici su bili na povratku s plenarne sjednice u Strasbourgu koja je trajala od ponedjeljka do četvrtka. Koliko je točno bilo u vlaku iz parlamenta su odbili navesti.

Europski parlament unajmljuje posebne vlakove za svoje članove i osoblje između Bruxellesa i Strasbourga. Vlak u 14:57 sati imao je 750 mjesta. Vlak je zaustavljen "zbog tehničkog incidenta, koji je rezultirao dimom", rekao je glasnogovornik Eurostara. Vatrogasci su odmah intervenirali, a svi putnici su odmah sigurno evakuirani natrag na kolodvor.

"Timovi Eurostara potpuno su mobilizirani i rade na prijevozu svih 740 putnika u Brussels-Midi što je brže i sigurnije moguće", dodali su.