... pa sam odlučila otputovati u posjetu prijateljima koji tamo žive preko okusnih mi pupoljaka oliti gablajući
Gablec time! Da ne kažem brunch ... Tortilja punjena kus kusom, kozicama koje su se pržile u woku na tamnom, sezamovom ulju, poškropljene limetom, začinjene đumbirom, korijanderom i češnjakom. Zaboravite češnjak ako nakon gableca morate na kakav važan poslovni sastanak.
Kako bih izbjegla suhonjavost prelila sam unutrašnjost tortilje, dakle kus kus kombinacijom jogurta, maslinovog ulja, limuna i nasjeckanog korijandera
Tako sam dobila/pojačala sočnost i svježinu.
Rado bih otputovala iz ovih stopa! Zato ću to i učiniti - trebam samo uzeti griz ... am
i tamo sam!
za 4, 5 tortilja
šalica kus kusa
200 g očišćenih repova kozica
očišćen i nasjeckan korijen đumbira
šaka svježeg, nasjeckanog korijandera
2 žlice tamnog, sezamovog ulja
2 režnja češnjaka, nasjeckana
sok 1 limete
piment
sol
šalica pilećeg temeljca
4, 5 tortilja
šalica jogurta začinjenog s malo maslinovog ulja, limuna, soli i korijandera
Wok namastite suncokretovim uljem i pustite da se zagrije. Ubacite češnjak i đumbir i promiješajte. Dodajte kozice, sok limete i sezamovo ulje. Pustite da krčka i iscijedi sokove.
Kad su kozice gotovo pečene ubacite šalicu kus kusa. Vjerojatno će vam nedostajati tekućine pa ga zalijte šalicom pilećeg temeljca. Miješajte dok se kus kus ne skuha
Skinite s vatre i stavite sa strane.
Uzmite jednu tortilju ...
... i počnite je puniti s mješavinom kus kusa i kozica. Poškropite sezamovim uljem
Nastavite preljevom od jogurta i završite motanjem
Zamotajte tortilju i zagrizite je slasno!
Otrgnite si par listića korijandera kako biste ih mogli gricnuti nakon svakog griza tortilje