Fali mi Azija

Fali mi Azija

29.08.2012 u 13:13

Bionic
Reading

... pa sam odlučila otputovati u posjetu prijateljima koji tamo žive preko okusnih mi pupoljaka oliti gablajući

Gablec time! Da ne kažem brunch ... Tortilja punjena kus kusom, kozicama koje su se pržile u woku na tamnom, sezamovom ulju, poškropljene limetom, začinjene đumbirom, korijanderom i češnjakom. Zaboravite češnjak ako nakon gableca morate na kakav važan poslovni sastanak.


Kako bih izbjegla suhonjavost prelila sam unutrašnjost tortilje, dakle kus kus kombinacijom jogurta, maslinovog ulja, limuna i nasjeckanog korijandera

Tako sam dobila/pojačala sočnost i svježinu.

Rado bih otputovala iz ovih stopa! Zato ću to i učiniti - trebam samo uzeti griz ... am
i tamo sam!

za 4, 5 tortilja

šalica kus kusa
200 g očišćenih repova kozica
očišćen i nasjeckan korijen đumbira
šaka svježeg, nasjeckanog korijandera
2 žlice tamnog, sezamovog ulja
2 režnja češnjaka, nasjeckana
sok 1 limete
piment
sol
šalica pilećeg temeljca
4, 5 tortilja
šalica jogurta začinjenog s malo maslinovog ulja, limuna, soli i korijandera

Wok namastite suncokretovim uljem i pustite da se zagrije. Ubacite češnjak i đumbir i promiješajte. Dodajte kozice, sok limete i sezamovo ulje. Pustite da krčka i iscijedi sokove.


Kad su kozice gotovo pečene ubacite šalicu kus kusa. Vjerojatno će vam nedostajati tekućine pa ga zalijte šalicom pilećeg temeljca. Miješajte dok se kus kus ne skuha

Skinite s vatre i stavite sa strane.


Uzmite jednu tortilju ...


... i počnite je puniti s mješavinom kus kusa i kozica. Poškropite sezamovim uljem


Nastavite preljevom od jogurta i završite motanjem


Zamotajte tortilju i zagrizite je slasno!


Otrgnite si par listića korijandera kako biste ih mogli gricnuti nakon svakog griza tortilje