NOVI ENGINE SAMO NA KONZOLE

FIFA 14 i loše vijesti za PC

23.05.2013 u 10:55

Bionic
Reading

Nakon što je EA jučer prezentirao svoj novi engine, javnosti je objašnjeno da će se na njemu temeljiti samo verzije sportskih simulacija za Xbox One i PlayStation 4 platforme

Na jučerašnjem predstavljanju Xbox One-a na pozornici se pojavio i predstavnik EA koji je najavio 'vrlo posebnu suradnju' između EA i Microsofta ali i razotkrio IGNITE, potpuno novi engine na kojemu će se temeljiti sve sportske simulacije iz te izdavačke kuće.

 

 

Sjećate li se 2010. godine? Tada se na tržištu pojavila preporođena FIFA 10 kojm je EA vratio vjeru u kultnu franšizu. Međutim, u toj verziji mogli su uživati samo vlasnici konzola dok su vlasnici PC-a bili prepušteni zastarjelo i mnogo lošijoj verziji.

 

Nešto slično dogoditi će se i sad. Naime, Rob Hodson, EA-ov PR-ovac na svom je Twitter profilu potvrdio da će se IGNITE koristiti samo za PlayStation 4 i Xbox One, ne i za PC. Loše, loše vijesti. Ipak, one su odraz smanjene prodaje te franšize za PC dok prodaja konzolaških verzija doslovno buja pa su tako posljednje dvije iteracije bile najprodavanije u povijesti zaista dugovječne franšize.

 

Šteta ipak neće biti toliko velika. Naime, posljednja FIFA bila je fantastična i vlasnici PC-a dobiti će praktički istu stvar s nekim manjim promjenama. Vlasnici next-gen konzola imati će priliku zaigrati drastično unaprijeđenu verziju najbolje simulacije nogometa današnjice, a IGNITE će se nakon godinu ili dvije pojaviti i na PC-u, sigurni smo.