GAF VEĆIH RAZMJERA

Glogoški 'zaboravio' da je Leko bio u Savskoj

29.10.2014 u 14:11

Josip Leko s braniteljima

Izvor: Pixsell / Autor: Nina Đurđević

Bionic
Reading

Objašnjavajući zašto će najteži stradalnici Domovinskog rata u kolicima sutra krenuti put Sabora na Gornjem gradu, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine Đuro Glogoški rekao je, između ostalog, da idu 'pokazati hrvatskoj javnosti da je predsjedniku Sabora teško sići u Savsku'. Dva dana prije toga Glogoški je u šatoru pred Ministarstvom branitelja zborio s - Josipom Lekom

Predsjednik Sabora Josip Leko posjetio je branitelje u Savskoj u nedjelju, pa je moguće da do njih uistinu nije 'sišao' s Markova trga, tim više što je prethodno nazočio svečanosti postavljanja kamena temeljca za izgradnju hrama Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu.No posjet je bio medijski dobro popraćen, zahvaljujući i tome što je na neradni dan upregnuta saborska Služba za odnose s javnošću koja je najavila da će Leko posjetiti branitelje u 16.45.

Đuri Glogoškom
potkrao se dakle gaf većih razmjera. Je li umjesto 'predsjednik Sabora' zapravo htio reći 'predsjednik Vlade'? Premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko rade na istom Markovom trgu, jedan nasuprot drugome, pa je možda sutrašnji uspon branitelja u kolicima uistinu zamišljen kao šamar premijeru, a ne Leki?

'Idemo na trg, u Hrvatski sabor. Idemo pokazati hrvatskoj javnosti da je predsjedniku Sabora teško sići u Savsku 66 razgovarati s najtežim hrvatskim ratnim vojnim invalidima, ali da će njima očito biti lakše u invalidskim kolicima, na štakama, na protezama, bez ruku, bez nogu prijeći tih dva i pol, tri kilometra do Hrvatskog sabora', rekao je Glogoški, gostujući sinoć u emisiji 'Otvoreno' HTV-a.

'U Sabor tek nakon smjene Matića, Nađ i Glavaševića'

Predsjednik Sabora u nedjelju je osobno pozvao branitelje da dođu u Sabor kako bi se u njemu raspravljalo o njihovim zahtjevima. Tom prilikom rekao je da se rješenje treba naći 'na demokratskom principu, u najvišoj instituciji države, a to je Sabor'.

Glogoški je zahvalio Leki zbog posjeta i odgovorio da je prije posjeta branitelja Saboru potrebno da premijer Zoran Milanović smijeni ministra branitelja Predraga Matića, njegovu zamjenicu Vesnu Nađ i pomoćnika ministra Bojana Glavaševića

'Uz dužno poštovanje vama i predsjedniku Josipoviću, nakon ove tri smjene spremni smo razgovarati u našem ministarstvu, Ministarstvu branitelja, a nakon toga rješavati sve u Hrvatskom saboru. Mislimo da je to jedini put da pronađemo odgovarajuće rješenje zbog svih ovih ljudi, naše Nevenke Topalušić i naših ljudi koji su danas završili u bolnici', rekao je Glogoški uz pljesak prosvjednika.

Do smjena nije došlo, a branitelji sutra u podne stižu na okrugli stol u Saboru, zatvoren za javnost.