oporbeni iskorak

Novi moment: SDP prihvaća inicijativu Mosta, oglasio se Grbin

27.04.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Šef SDP-a Peđa Grbin rekao je jutros da se uz zaustavljanje Ivana Turudića i promjenu Lex AP-a nameće pi itanje izbornog zakonodavstva, a to se sve 'može riješiti'. 'Naš stav je jasan, zna se koje su stranke podržale antikorupcijsku platformu u Saboru, a hoćemo li se dogovoriti to u ovom trenutku ne mogu reći', kazao je Grbin

'Duboko sam uvjeren da možemo napraviti dobro za Hrvatsku', kazao je Grbin nakon predstavljanja LGBTIQ+ kampanje europskih socijaldemokrata uoči izbora za Europski parlament. Precizirao je da treba zaustaviti novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, izmijeniti izborni zakon i Lex AP.

Podsjetio je da je izborni zakon donesen kad je u Hrvatskoj bilo 800.000 stanovnika više nego danas, no zakon u međuvremenu nije prilagođen.

'Zašto ne bi stavili na stol i univerzalni dječji doplatak, o čemu je govorio Most? Ne želim govoriti o onome što nas razlikuje, inače se nikada nećemo dogovoriti, ni u obitelji, niti na političkoj sceni', rekao je Grbin.

Kaže da je istaknuo Most jer je ta stranka pristala na inicijativu za antikorupcijskom platformom u Saboru, a kada i druge stranke to učine onda će se razgovarati i o njihovim prijedlozima.