MUK MINISTARA

Grčić: O Liniću i Milanoviću ne mislim ništa posebno

30.05.2014 u 13:22

Bionic
Reading

Ministri Branko Grčić i Gordan Maras komentirali su uoči sjednice Nadzornog odbora HBOR-a obračun Linić - Milanović. Osim njih, svoj komentar imao je i Igor Rađenović (SDP) rekavši: 'Pokisao sam kao i ovo vrijeme'

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić izjavio je da o sukobu ne misli ništa posebno, javlja hrt.hr. 'Vlada je stabilna i radi svoj posao. Na čelo HBOR-a dolazi izuzetno stručna osoba, bez ikakvih mrlja iz prošlosti. Očekujem da će Nadzorni odbor danas prihvatiti Vladimira Kristijana na čelnu poziciju i nadam se da će s današnjim danom početi novi ciklus u radu HBOR-a', kazao je.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tek je rekao kako je prvi dojam da je Vladimir Kristijan profesionalac. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nije želio komentirati sukob Linića i Milanovića: 'Raspravu o stranačkim kolegama ne želim voditi preko medija, to nije moj način. Što se tiče novog čelnog čovjeka HBOR-a, zadovoljan sam. To je mlad čovjek s velikim iskustvom.'


Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina
bio je bez komentara.

Podsjetimo, jučer je Linić na konferenciji za novinare ustvrdio da ga je premijer smijenio spletkama i podmetanjima, a sve kako bi zaštitio svoju obitelj i prijatelje u čiju je korist radio. Milanovićev obračun, tvrdi Linić, počeo je prije četiri mjeseca, kad je odbio smijeniti svojeg pomoćnika Branka Šegona. Kao glavne razloge svoje smjene Linić je naveo Inu, kredit HBOR-a, Spačvu i tvrtku Mali biskviti, za koju dosad nismo čuli.

Premijer Zoran Milanović tvrdi kako su Linićeve optužbe lažne i da mu je žao što se on drži obećanja da će ih blatiti. U SDP-u vlada zavjet šutnje, samo je ministar Željko Jovanović stao na stranu šefa, a istup bivšeg kolege iz Vlade nazvao je političkim promašajem godine.

Očekuje se da će Nadzorni odbor HBOR-a, na prijedlog Vlade, potvrditi novog predsjednika Uprave Vladimira Kristijana. Za novu članicu uprave, umjesto Mladena Kobera, Vlada je predložila Martinu Jus. Nova uprava HBOR-a bit će imenovana u petak, 30. svibnja, kada će se održati i sjednica Nadzornog odbora (NO) te banke, najavio je Maras, član NO-a HBOR-a.