TISUĆE VEĆ DOPUTOVALE

Grčka zatvorila granicu za Srbe zbog rasta broja zaraženih

05.07.2020 u 18:28

Bionic
Reading

Nakon velikog porasta broja zaraženih koronavirusom u Srbiji, Grčka je u nedjelju objavila da zatvara svoje granice za putnike iz te zemlje. Zabrana ulaska stupa na snagu u ponedjeljak u šest ujutro, objavila je glasnogovornica vlade u nedjelju.

To je veliko razočarenje za brojne Srbe koji tradicionalno provode praznike u Grčkoj.

U posljednjih nekoliko dana tisuće turista iz Srbije otputovalo je u sjevernu Grčku, a većina se morala testirati na koronavirus.

Grčki dužnosnici nisu kazali jesu li među njima detektirali puno slučajeva zaraze.

Prije konstantnog rasta zaraženih u proteklim danima činilo se da je Srbija suzbila pandemiju koronavirusa. Broj novozaraženih iznosio je desetak dnevno u svibnju i početkom lipnja.

Od tada su žarišta izbila u Beogradu i Novom Pazaru u Sandžaku, gdje je zbog velikog broja zaraženih zdravstveni sustav postao preopterećen.

Broj zaraženih počeo je rasti nakon što je vlada u potpunosti ublažila mjere te je Srbija postala prva zemlja koja je dozvolila dolazak navijača na nogometne utakmice.

  • +8
Turizam u Grčkoj nakon popuštanja epidemije koronavirusa Izvor: EPA / Autor: DIMITRIS PAPAMITSOS / HANDOUT

Na jednoj je utakmici bilo više od 20 tisuća ljudi.

Velik se broj ljudi okupio i u lipnju na egzibicijskom turniru koji je organizirao Novak Đoković u Beogradu i Zadru u susjednoj Hrvatskoj.