informacije iz nvidije

GTA V na PC-u već ove jeseni?!

13.08.2013 u 13:14

Bionic
Reading

Nadolazeća igra u Grand Theft Auto serijalu zasad je službeno najavljena samo za aktualne konzole iz Sonyja i Microsofta, a iz Nvidije dolaze informacije prema kojima bi i PC verziju mogli zaigrati već ove godine

Već sredinom rujna moći ćemo zaigrati Grand Theft Auto V, no samo vlasnici PlayStation 3 i Xbox 360 konzola. Iz Rockstara je ranije objavljeno da se 'razmišlja' i o verzijama za PC i Wii U, no apsolutno nikakvih službenih informacija u tom pogledu više nije bilo.

 

Ipak, PC verzija nadolazećeg hita možda je i bliže no što mislimo. Naime, Chris Evenden, čovjek iz Nvidije zadužen za odnose s investitorima izjavio je kako igrači 'aktivno pripremaju konfiguracije za hitove poput Call of Duty: Ghosts, GTA V i Assassin's Creed IV.'

 

S obzirom da se radi o izjavi u komunikaciji s investitorima, a ne medijima, ova informacija mogla bi imati itekako čvrste temelje. Tim više što Nvidija aktivno surađuje s Activisionom i Ubisoftom na prenošenju druga dva spomenuta naslova na PC platformu.

 

Uskoro očekujemo i finalno izjašnjenje iz Rockstara koji često kasni s portanjem igara na PC platformu, a naslovi poput fantastičnog Red Dead Redemptiona nikada se neće pojaviti na PC-u.