TKO JE BOLJI?

HDZ-ovci pecnuli SDP-ovce oko minimalca

30.11.2018 u 13:42

Bionic
Reading

Minimalna plaća ne smije biti manja od 4 tisuće kuna, ustvrdio je u Saboru predsjednik SDP-a Davor Bernardić. No svojevrstan odgovor stigao mu je na HDz-ovom Facebooku

'Ukupno je „minimalac“ u dosadašnjem mandatu predsjednika Andreja Plenkovića porastao za 504 kune neto. Vrijedi usporediti: u cijelom mandatu SDP-ove Vlade (od 2012. do 2016.), minimalna je plaća ukupno povećana za 269,77 kuna neto. Dakle, mi smo je na polovici mandata povećali skoro dvostruko više nego oni u pune četiri godine! SDP-ovci, vidite da se može!', napisali su HDZ-ovci na svom Facebooku.

Podsjetimo, Vlada je danas donijela odluku o povećanju minimalne plaće za 248 kuna i to na 3.000 kuna neto. SDP-ov Davor Bernardić također je komentirao povećanje minimalca.

'Plenkovića pere savjest jer su poreznom reformom povećali plaće samo za 15 tisuća najbogatijih i sebi. Zato su kao malu kompenzacijsku mjeru donijeli odluku o minimalnom povećanju minimalne plaće', rekao je Bernardić.

Rekao je kako SDP već mjesecima tvrdi da minimalna plaća ne može biti manja od četiri tisuće kuna i da je u slučaju Vladinog povećanja riječ o 'mrvicama mrvica sa stola'.