spektakl iznad kopilice

HDZ predstavio kandidata za gradonačelnika Splita, dronovi na nebu ispisali njegovo ime

24.10.2024 u 21:40

Bionic
Reading

Večeras je HDZ predstavio svog kandidata za gradonačelnika Splita - Tomislava Šutu, a tim povodom je priredio spektakl na nebu. Šuta je na javnom predstavljanju na prostoru Kopilice istaknuo da Splitu treba preobrazba te se zauzeo za izgradnju novih kvartova na području oko brodogradilišta, i na prostoru Kopilice i Bilica

Za vrijeme predstavljanja kandidata, na nebu iznad Kopilice poletjelo je stotine dronova koji su ispisali njegovo ime i slogan inspiriran Dalmatinovom pjesmom 'Dajem ti rič', a prikazavali su i druge motive poput loga HDZ-a te hrvatsku šahovnicu, piše Dalmatinski portal.

"Prostor od brodogradilišta do Kopilice i Bilica dobit će novo lice u mojem mandatu gradonačelnika nakon lokalnih izbora iduće godine, budući da će se tu graditi novi kvartovi i poslovni centar", istaknuo je Šuta. Dodao je i da bi se splitsko brodogradilište trebalo baviti malom brodogradnjom.

Također je najavio da će, bude li izabran za gradonačelnika, riješiti poteškoće prometne infrastrukture u Splitu tako da grad bude oslobođen prometnih gužvi. Podržao je gradnju mosta koji će povezivati Kaštela i Split rekavši da će se taj most zvati most sv. Duje.

Najavio je gradnju staračkih domova i dječjih vrtića u Splitu. Također, zauzeo se za vraćanje obilježavanja Adventa u Splitu s prepoznatljivim "šušurom" za taj grad.

  • +30
HDZ predstavio kandidata za gradonačelnika Splita Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Šuta se usprotivio inicijativi aktiviste Marka Gaje da se na zgradi Banovine postavi spomen- ploča makedonskom vojniku bivše JNA Sašku Gešovskom koji je poginuo tijekom prosvjeda Splićana protiv JNA 6. svibnja 1991.

Na Komisiji za imenovanje trgova i ulica pristaše gradonačelnika Ivice Puljka podržali su tu zamisao, a konačnu odluku o tomu donijet će Gradsko vijeće.

"Split ne treba graditi spomenike vojsci koja je napala taj grad, to je nedopustivo", poručio je Šuta.

Svoj govor završio je riječima "Splite moj, dajem ti rič," što je popraćeno pljeskom nazočnih. To je ujedno i slogan predizborne promidžbe Tomislava Šute.