KAJIN I POVIJESNI IZBORI

'Hoće li se one koji jamče za HDZ ispitati o porijeklu imovine?'

02.11.2011 u 16:05

Bionic
Reading

'U političkoj antologiji morbidnosti nije zabilježeno da članovi osobnom imovinom jamče za opstanak osobnih sudbina vrha neke opcije', izjavio je na konferenciji za novinare u sjedištu IDS-a Damir Kajin, komentirajući namjeru premijerke Kosor o financiranju parlamentarne kampanje bankovnim zajmovima putem osobnih mjenica. Kajin je poručio HDZ-u, budući da je danas Dušni dan, da upali svijeću za dušu, i da se ne igra zadužnicama

'Nitko me neće uvjeriti da je nečija osobna imovina 20 milijuna kuna (ili više) zarađena bez utjecaja vlasti', kazao je saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a, upitavši se kada će se nekog tajkuna, koji je voljan jamčiti za HDZ, upitati otkuda i na koji način je zaradio prvi milijun. 'Svi oni koji su uz Ivu Sanadera ili Jadranku Kosor bili sukreatori politike HDZ-a i koji su se okoristili vlašću moraju otići’, veli Kajin.

Napomenuo je da je HDZ mogao od 1990. do 2011. direktno 'zaposliti' jednu trećinu od 388.000 ljudi u javnom sektoru, a te ljude, smatra Kajin, nije briga za Jadranku Kosor i za sve afere i loše poteze Vlade, jer na izborima neće glasati za stranačko vodstvo već za sebe. Kako veli, hrvatsko društvo je društvo kasti koje je stvorio HDZ.

'HDZ je postao samo pitanje pravosuđa, dok je temeljno pitanje Kukuriku koalicije kako izvlačiti zemlju iz gliba’, kazao je Kajin. Iako je izrazio zadovoljstvo rezultatima posljednjih anketa, prema kojima koalicija stranaka SDP-HNS-IDS-HSU dobiva čak 90 zastupničkih mjesta u Saboru, veli kako ne treba pretjerivati, ali i da bi to bilo sjajno jer bi se zemlju moglo iz temelja reformirati.

Pozvao je građane da izađu na izbore, istaknuvši kako je za Kukuriku koaliciju svaki glas bitan, a budući da su predstojeći izbori povijesni poput onih iz 1990., jer su izbori za novu, odgovorniju i pošteniju Hrvatsku, svi bi morali sudjelovati u promjenama. U promjenama moraju sudjelovati svi, pa i oni koji su vjerovali HDZ-u i koji se od istih odmiču, smatra Kajin.