UPRAVA OPOVRGAVA

Hotelski radnici u Novom smješteni u nehumanim uvjetima?

11.08.2015 u 15:59

Bionic
Reading

'Užas! Zvali su me raditi dolje, ali mi je jedna cura rekla da se maknem od toga', prepiska je s Facebooka na kojoj su se bivši i potencijalni budući zaposlenici hotelskog kompleksa Novi Spa Hotels & Resort požalili na uvjete u kojima su smješteni. Prepisku je tportalu proslijedio čitatelj, s videozapisima na kojima se vide gotovo nehumani uvjeti i polurazrušene sobe u kojima spavaju sezonski zaposlenici. Za pritužbe na smještaj odgovoran je bivši zaposlenik koji prijeti na razne načine, poručuju iz hotelskog kompleksa koji je u suvlasništvu Brune Orešara

Boja koja se guli sa stropova i zidova, prljava tuš-kabina puna kamenca, zemlja i prljavština po hotelskim hodnicima - sve se to može vidjeti na videosnimkama koje je je dobila redakcija portala. Prema riječima našeg čitatelja i prepisci s Facebooka koja je priložena, navodno se radi o zgradi u kojoj su smješteni zaposlenici i sezonski radnici u hotelskom kompleksu Novi Spa Hotels & Resort.

I dok snimke prikazuju strašno stanje, gotovo nehumane uvjete u kojima su smješteni radnici, iz uprave hotela kažu da snimke ne prikazuju pravo stanje. Snimka je, kaže direktorica Zvonimira Orešar, mogla biti snimljena prije nekoliko godina.

'Smještajni objekti za zaposlenike redovito se održavaju nakon i prije svake sezone. Eventualne probleme u smještajnim jedinicama djelatnici jave svom voditelju i oni se rješavaju tekućim održavanjem. Želimo istaknuti kako nismo zaprimili nikakve pritužbe naših djelatnika na smještajne kapacitete i uvjete rada i života u resortu, a u ovoj priči indikativno je da se radi o pritužbi bivšeg zaposlenika. Naime, imali smo slučaj da zaposlenik koji je dobio otkaz zbog nediscipline na poslu i odnosa prema kolegama, prijeti na razne načine', kaže za tportal direktorica Novi Spa Hotels & Resort Zvonimira Orešar.

O zadovoljstvu radnika, poručuje Orešar, svjedoči i koliko ih je zaposleno tijekom godine, ali i u sezoni.

'Novi Spa Hotels & Resort stalno zapošljava oko 90 djelatnika, a u ljetnoj se sezoni taj broj povećava na oko 240 djelatnika. Većina zaposlenih je iz Novog Vinodolskog i okolice, a s obzirom na dodatne potrebe u ljetnoj sezoni, dio zaposlenika dolazi i iz ostalih dijelova Hrvatske. Veliki broj naših sezonskih radnika vraća se već više godina, neki i sedam koliko Novi Spa Hotels & Resort i postoji, što je vjerujemo najbolja potvrda njihovog zadovoljstva radnim uvjetima', poručuju za tportal iz uprave Novi Spa Hotels & Resort.

Kako bi opovrgnuli loše smještajne uvjete za zaposlenike, iz uprave su nam poslali i fotografije koje možete pogledati u galeriji ispod teksta.