NE ODUSTAJU OD ZERP-a

HSS u programu otkriva tko su i što žele učiniti

27.10.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Hrvatska seljačka stranka (HSS) predstavila je danas izborni program utemeljen na obitelji kao osnovi društva, pravednu regionalnom razvoju, turizmu, zaštiti okoliša i jačanju hrvatskog sela

Program pod nazivom ‘Pet plus - Pravedni razvoj’ predstavili su predsjednik HSS-a Josip Friščić, potpredsjednici Marijana Petir, Božidar Pankretić i Damir Bajs te članica glavnog odbora Tihana Kraljić.

Predsjednik Friščić rekao je da je HSS, svjestan svoje odgovornosti, kao ključna hrvatska povijesna stranka s tradicijom dugom 107 godina, osmislio i donio svoj izborni program još u prosincu 2010. te da se danas predstavlja njegov sažetak.

Naglasio je da je HSS-ov program prilagođen stvarnosti u kojoj živimo, razdoblju koje dolazi i novom svjetskom i europskom političkom, gospodarskom, sociološkom i kulturološkom ozračju.

Dodao je da program polazi od odgovora na pet ključnih pitanja: tko smo, što smo učinili, što želimo učiniti, kako ćemo to ostvariti i što očekujemo.
Poručio je da će se stranka zauzimati za očuvanje i jačanje hrvatskog sela te da nastavljaju program Preporod hrvatskog sela.

Dodao je da ne odustaju ni od ZERP-a.

Kazao je da je HSS odgovorna stranka, koja je oduvijek znala što je njezina odgovornost. ‘HSS ima rezultate! Umjesto želja projektirali smo realno ostvarivu perspektivu putem pet poluga. Za svaku od aktivnosti unutar svake od interaktivnih poluga razrađeni su i razrađuju se odgovarajući programi’, rekao je.

Tih pet poluga su - obitelj kao temelj društva, pravedan razvoj svih hrvatskih regija, turizam na modelima novog razvoja, zaštita okoliša na modelu zelene ekonomije i jačanje hrvatskog sela i očuvanje hrvatskih prirodnih sirovinskih bogatstava