POSVAJANJE TROJICE BRAĆE

Istraga o 'bešćutnom postupku Centra za socijalnu skrb'

09.12.2013 u 15:56

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je danas da su zatražili informacije od vinkovačkog Centra za socijalnu skrb vezano za medijske napise o tri brata u dobi od četiri, šest i sedam godina koji su bez najave i pripreme odvedeni od udomitelja na posvajanje u tri različite obitelji u tri grada.

Na upit kako komentira taj slučaj, Opačić je rekla da su zatražili informacije iz centra.

‘Mislim da imamo problem. Kada nemamo posvojenje, onda se pita zašto nemamo, a kada imamo posvojenje, onda se kaže zašto ste na ovaj način posvojili’, rekla je Opačić novinarima u hotelu Westin, gdje je sudjelovala na okruglom stolu u povodu pete godišnjice rada Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

Opačić misli da treba ostaviti struci da ona donosi odluke. ‘Ovdje je riječ o tome da drugačije nije bilo moguće. Vrlo je teško naći roditelje koji žele posvojiti troje djece koja nisu baš jednostavna za daljnji odgoj’, kaže Opačić.

Vrijeme je da vjerujemo struci, a važno je to što su sve tri obitelji u kontaktu i znaju da je to troje djece posvojeno kod njih, istaknula je Opačić.

Današnji ‘Jutarnji list’ objavio je članak o ‘bešćutnom postupku vinkovačkog Centra za socijalnu skrb’. ‘Upali su u stan, tri malena brata skinuli do gola, ugurali ih u auto i odveli u tri grada na posvajanje’, piše ‘Jutarnji list’.