'RAT NIJE IZGUBLJEN'

Ivan Rude nije uspio prikupiti 10.000 potpisa

06.12.2014 u 19:15

Bionic
Reading

Odvjetnik i stečajni upravitelj Ivan Rude, kojeg su na prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidaturu nagovorili radnici, ipak nije uspio prikupiti 10.000 potpisa, koliko je potrebno za sudjelovanje u utrci za Pantovčak. Tužnu vijest za svoje pristaše i simpatizere objavio je na konferenciji za novinare u 18 sati

'Žao mi je, ali nismo uspjeli skupiti dovoljno potpisa. Nije da fali puno, ali nemamo dovoljno', rekao je Rude zahvaljujući svima, poglavito onima koji su ga potpisima podržali.

'Ovo je ipak jedan novi početak i vjerujem da ćemo ovu borbu nastaviti. Siguran sam u to. I dalje ćemo govoriti istinu jer mislim da se hrvatski narod budi, da je shvatio da je okovan lancima određenih centara moći i vjerujem da narod ima snage da stvori sebi sigurnu budućnost stabilne, normalne države koja nije u vlasništvu tih otuđenih, lažnih elita', rekao je Rude.

'Nismo ispali naivni. Nismo imali dovoljno infrastrukture; rokovi su kratki, sve je složeno u korist velikih, moćnih struktura', požalio se. Za njega, ovo je samo 'prividno gubitak' i 'mali poraz'. 

'Rat nije izgubljen. Mi i dalje nastavljamo. Vjerujem da će probuđena Hrvatska imati snage promijeniti Hrvatsku i stvoriti drugu Hrvatsku, koja će pripadati narodu. Mi ćemo Hrvatsku vratiti narodu', kazao je Rude.

Neuspjeh Ivana Rude u prikupljanju potpisa iznenađenje je s obzirom na to da je tom kandidatu, koji je predstavljao kakvu-takvu nadu uglavnom za lijeve glasače, podrška rasla, barem ako je suditi po istraživanjima javnog mnijenja.

Prije samo dva dana objavljeno je da je podrška Rudi u mjesec dana porasla s 3,1 na 4 posto, čime se taj kandidat svrstao na četvrto mjesto, iza Milana Kujundžića, Kolinde Grabar Kitarović i Ive Josipovića.