Ivanova pašteta od tofua
Majin prijatelj kojega spomenuh u postu o Gustome sa šlagom, zove se Ivan i radi najbolju paštetu od tofua. Brzo, jednostavno, pikantno, bez puno filozofije i priče
onako, po muški ;).
Uz svježa, hruskava peciva koja sam donijela bila je pravi melem za sve.
Divan brunch, predjelo ili zamjena za desert! Svakako probati, uvrstiti u svoju kuharicu ili zapamtiti i počastiti sebe i prijatelje dosta često ;).
za 4 do 6 osoba
250 g dimljenog tofua
5 žlica maslinovog ulja
4 žlice senfa
20 kapara
pola ljute papričice
2 žličice aceto balsamica
3 režnja češnjaka
Sastojke nasjeckajte, osim kapara ;), stavite u posudu u kojoj ćete ih bez po' muke izmiksati štapnim mikserom. Kad sve postane glatko provjerite jeste li zadovoljni količinom začina ili ih želite malo podebljati.
Pašteta je toliko diivna i ukusna da izaziva laganu ovisnost. Već sam je drugi puta, otkad sam je probala, prošli tjedan, napravila i pojela. Savršeno se sljubljuje s ohlađenim bijelim vinom ;).
Hvala Ivanu Mareniću na toj slatkoj ovisnosti ;).
Kao zahvalu za recept odabrala sam mu spot omiljenog benda; Cypress Hill!