POVRATAK LEGENDE

Izlazi reizdanje Knights of the Old Republic kolekcije

03.07.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Iako službene potvrde još nema, čini se da LucasArts planira objaviti reizdanje briljantnog Knights of the Old Republica i njegovog nastavka 'The Sith Lords'

Godina je 2003. i na tržištu se pojavljuje Knights of the Old Republic, BioWareov RPG koji je na neki način utjecao na sve RPG naslove koji su se kasnije pojavili na tržištu. Bio je to jedan od prvih naslova u kojima su igrači kreirali vlastitu sudbinu kroz svoje odluke i koji je sadržavao sate i sate snimljenog govora. Zamislite jedan Mass Effect 3 bez snimljenih dijaloga zbog čega bi bili osuđeni na isčitavanje desetaka stranica teksta. E pa sve je to počelo s Knights of the Old Republic.

 

Prema mišljenjima mnogih radi se i o najboljoj igri ikad smještenoj u Star Wars setting i s tim se mišljenjem vrlo lako možemo složiti. Nakon toga, godinu kasnije, na tržištu se pojavio i Knights of The Old Republic II: The Sith Lords na kojemu više nije radio BioWare već Obsidian Entertainment. Nastavak nikada nije dostigao popularnost originala, a objektivno – nije ju ni zaslužio. Nije to bila loša igra, daleko od toga, no bila je puna bugova i problema zbog čega je za nekolicinu igrača bila praktički neigriva. Prema nekim izvorima, LucasArts je stvarao pritisak na Obsidian i igra je na kraju doslovno objavljena nedovršena.

 

 

Obje igre igrale su se iz godine u godinu, sve dok se na tržištu nije pojavilo Windows Vista koji je imao povećih problema s igrom. Nažalost, ni LucasArts, a ni Valve koji i dan danas na Steamu prodaje igru koju praktički ne možete zaigrati na posljednje dvije edicije Windowsa nisu učinili ništa da igračima omoguće nesmetano igranje. Naravno, postoje različita rješenja do kojih su došli sami igrači, no ona nekada funkcioniraju a nekad i ne. Povrh svega, igra nema podršku za 16:9 monitore, a danas više gotovo nitko ne koristi skučeni i zastarjeli 4:3 format.

 

Svi zagriženi fanovi serijala sada mogu odahnuti, jer LucasArts najvjerojatnije će vrlo brzo izdati 'Knights of the Old Republic Collection', barem ako je za vjerovati američkom Amazonu, a Joystiq je dobio i službenu potvrdu od GameStop trgovine.

 

Kolekcija će se na tržištu pojaviti 17. srpnja i to po cijeni od 20$ što je otprilike trećina vrijednosti jednog novog naslova. Zasad nije poznato hoće li igra biti grafički poboljšana.