objavio idf

Izrael započeo s novim napadom na Bejrut, ubijen zapovjednik Hezbolaha

24.09.2024 u 14:49

Bionic
Reading

Izraelska vojska (IDF) objavila je da je započela sa zračnim napadom na glavni grad Libanona - Bejrut. Nazvali su to ciljanim napadom. Prema najnovijim informacijama, poginulo je najmanje šestero ljudi, a među njima navodno i Hezbolahov zapovjednik Ibrahim Qubaisi

Napadnuti su južni dijelovi grada, a meta je, kako navode izraelski mediji, bio zapovjednik Hezbolahove raketne jedinice. Treći je to napad na glavni grad Libanona od jučer.

Kako su dva sigurnosna izvora iz Libanona rekla za Reuters, navodno je Izrael u zračnom napadu na Bejrut ubio zapovjednika Hezbolaha Ibrahima Qubaisija, javlja Sky News.

Libanonsko ministarstvo zdravstva javlja da je poginulo šestero ljudi, a da ih je 15 ozlijeđeno.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana Hezbolah je potvrdio da je u predgrađu glavnog grada poginuo još jedan njihov zapovjednik, Ibrahim Aqil.

U današnjem napadu na Bejrut je pogođena jedna stambena zgrada u Ghobairiju, četvrti u Dahiehu, južnom predgrađu libanonske prijestolnice. Hitne službe odmah su poslane na teren.

Izraelska vojska jučer je započela s intenzivnim zračnim napadima na Hezbolahova uporišta unutar Libanona. Obećala je 'ubrzati ofenzivne operacije', ne dozvoljavajući Hezbolahu 'da uzme predah'.

'Situacija zahtijeva kontinuiranu snažnu akciju u svim područjima', objavio je ranije Herzi Halevi, načelnik Glavnog stožera.

Libanonsko ministarstvo zdravstva u utorak je objavilo da je 558 ljudi ubijeno i 1835 ozlijeđeno u jučerašnjim izraelskim napadima, najsmrtonosnijem danu u Libanonu od kraja građanskog rata 1990.

Izrael je ranije objavio da su njegove snage tijekom noći pogodile desetke ciljeva Hezbolaha u južnom Libanonu.