BITKA ZA PANTOVČAK

Je li Josipovićev program samo za oči Mirele Holy?

17.11.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović predstavit će izborni program tek nakon što Vlada raspiše izbore, no članovi stranke ORaH već su se upoznali s njegovim programom

'Kada bude poznat datum izbora, počinju teći rokovi, tako da će se moći točno odrediti raspored aktivnosti u kampanji, pa tako i to kada će biti predstavljanje programa', pojasnila je Mladenka Šarić, glasnogovornica kampanje Ive Josipovića. Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović predstavila je svoj program prošlog tjedna na velebnom skupu u hotelu Westin u Zagrebu, a Josipović ju je prozvao zbog rastrošnosti ističući da će, kada on bude predstavljao program, to biti napravljeno primjerenije kriznim vremenima u kojima živimo.

'Predstavljanje programa Ive Josipovića neće biti raskošno, nego skromno i dostojanstveno', kazala nam je Šarić. S druge strane, Grabar Kitarović zamjera Josipoviću nepostojanje programa. Šarić kaže da je okosnica programa Ive Josipovića već poznata. 'Predsjednik se zalaže za sveobuhvatnu ustavnu reformu koja će utjecati i na gospodarstvo te pomoći izlasku zemlje iz krize', kazala nam je Šarić. Ipak neki, poput članova OraH-a, imali su mogućnost upoznati se s programom predsjednika Josipovića i prije nego što je predstavljen.

'Ivo Josipović nam je ovog tjedna dostavio dokument koji sadrži njegov program. Članice i članovi Glavnog foruma ORaH-a su proučili program koji nam je dostavio predsjednički kandidat Ivo Josipović i s obzirom na činjenicu da je taj program u potpunosti program održivog razvoja te da promovira zeleni način razmišljanja i politike, Glavni forum ORaH-a jednoglasno je podržao kandidaturu Ive Josipovića kao predsjedničkog kandidata', kazala je Mirela Holy u subotu nakon što je njezina stranka podržala predsjednika Josipovića u borbi za drugi mandat.

Šarić kaže da to što još službeno nije predstavljen ne znači da program ne postoji. Priča s OraH-om, kaže, izišla je u javnost jer je Mirela Holy izjavila da će odlučiti o podršci nakon što dobiju program. 'To ne znači da druge stranke koje su podržale predsjednika Ivu Josipovića nisu vidjele program', objasnila je glasnogovornica Josipovićeve kampanje.