N/A

Juha od koromača s uljem od sušenih rajčica

21.10.2009 u 19:06

Bionic
Reading

Iako je koromač namjeravala iskoristiti za pripremu drugog jela, Ana je u zadnji čas promijenila planove. Naime, jedan od snimatelja emisije potužio se na prehladu, pa je koromač poslužio kao ključni sastojak čudotvorne juhice za jačanje imuniteta

SASTOJCI:

6 žlica maslinovog ulja
4 glavice koromača, narezanog na tanke ploške
2 rebra celera (lisnatog), narezanog na tanke ploške
3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
1 litra pileće juhe
zeleni listovi koromača, za posipanje
mljevene sjemenke koromača
2 lista svježeg lovora
sol i svježe mljeveni papar
2 velika krumpira, oguljena i narezana na male kockice
3-4 sušene rajčice, sitno nasjeckane

PRIPREMA:

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na vrlo laganoj vatri, zajedno sa sušenim rajčicama. Ostavite na vatri oko 2 minute, dok rajčice malo ne omekšaju. Maknite s vatre i ostavite ih u tom ulju nekoliko sati, dok ulje ne upije aromu rajčica.

Zagrijte ostatak maslinovog ulja u velikom loncu. Dodajte koromač, krumpir, celer i češnjak i pirjajte pet minuta, dok ne omekšaju. Dodajte juhu, lovor, mljevene sjemenke koromača, sol i papar. Pustite da zavrije i kuhajte 40 minuta na laganoj vatri. Izvadite lovor i pustite da se juha malo ohladi. Izmiksajte juhu u blenderu zajedno s grahom, dok ne postane kremasta. Dodajte soli i papra po ukusu.

Servirajte juhu posipanu svježim listićima koromača i pokapanu uljem od sušenih rajčica.