... s krumpirom i jabukama! I malo sezamovog ulja, soli, chillija pa i limuna ako vam drago
Vid' mlade korabice poslije kiše ... :) diivna je za kakvu juhicu il' pire uz recimooo kuhanu govedinu? Ako ste mesojed, ako niste ondak je kruh prepržen na malo maslaca i maslinovog ulja dostojna zamjena!
Vid', vid' korabice mlade :)
... i jabuke isto ...
Imam nekih zdrastvenih poteškoća koje se očituju šumovima u desnome uhu pa mi je najdraži akunpunkturist ograničio konzumiranje određenih namirnica. On naime misli da je moje stanje vlažno i vruće kinky!) pa me treba ohladit' i posušit' - tim riječima!
Dakle hladim se kremastim juhama od, opet njegovim riječima, bezveznog povrća poput korabice ili cvjetače
I gladujem pritom, jer ne stigoh na plac po govedinu, pa ostadoh samo na kruhu i juhi koja zapravo nalikuje na pire, a koji savršeno pristaje uz komad kuhane govedine, teletine i ine mesine ;).
Sve u svem' odlučih ga/je začiniti jabukama, krumpirom (a i batat ne bi bio loš!) i začinima poput sezamovog ulja i turskoga chillija (listići chillija kojeg donesoh iz Istanbula)
I baš je za prste polizat'! Čak i kad ne smijete jesti tjesteninu, banane, rižu i sladoled (?!)
za srednji lonac juhe/pirea
1/2 l povrtnog temeljca
4 oguljene i nasjeckane korabice
2 oguljene i nasjeckane jabuke
1veliki ili 2 srednja oguljena i nasjeckana krumpira
malo sezamovog ulja
sol
chilli
limun/limeta za začinit' - po želji
U lonac ubacite nasjeckano povrće, prelijte ga temeljcem, začinite i pustite da krčka na laganoj vatri. Mora omekšati e da biste u tom trenutku ubacili jabuke i pustili da se sve skupa skuha/omekša do kraja.
Kad je gotovo skinite povrće s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Ubacite još malo temeljca ako vam se čini pregusto i želite jesti juhu, a ne pire.
Ako pak imate komad dobrog, kuhanog mesa ondak je bolje da ostane/postane pire.
Uz juhu servirajte kruh lagano prepržen na maslacu i maslinovom ulju. I sve začinite s par kapi sezamovog ulja, chillija i limuna, ako vam drago :)