kbc split

Julije Meštrović ostaje na čelu splitske bolnice

30.10.2018 u 14:25

Bionic
Reading

Upravno vijeće KBC-a Split izabralo je u utorak dosadašnjeg v. d. ravnatelja Julija Meštrovića za novog ravnatelja bolnice, doznaje se iz Upravnog vijeća

Po neslužbenim informacijama, Meštrović je dobio tri od pet glasova članova Upravnog vijeća.

Meštrović je pedijatar koji je splitsku bolnicu vodio od polovice kolovoza, kada je iznenada na gradskoj plaži od srčanog udara preminuo dotadašnji ravnatelj, dječji kirurg Ivo Jurić.

Na natječaj za ravnatelja KBC-a osim Meštrovića su se javili pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Željko Puljiz i pedijatrica Radenka Kuzmanić-Šamija.

U Upravnom vijeću sjede tri predstavnika osnivača, bivši ministar zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća Neven Ljubičić, Ivica Grković s Medicinskog fakulteta i tajnik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Tomislav Prljević, te predstavnik Stručnog vijeća, šef psihijatrije Trpimir Glavina, i kao predstavnica radnika predsjednica podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara Silvana Ganza.

Iako je dnevni red današnje sjednice Upravnog vijeća poprilično dug, jer se mora raspravljati o poslovanju, prijemu kadra i donacijama, izbor novog ravnatelja bio je prva točka.

Upravno vijeće o svom će izboru sada obavijestiti ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji mora potvrditi izbor kako bi novi ravnatelj mogao preuzeti svoju funkciju. Dosad se nije dogodilo da neki ministar ne podrži prijedlog Upravnog vijeća.

  • +24
Bolnica u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric